Pudingos mákos guba tojáshabbal

Recept Pudingos mákos guba tojáshabbal

Hozzáadta: Viki78, 11.10.2016

Kategória: Főételek, Édes főételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

A Pudingos mákos guba tojáshabbal egy egyszerű, nagyon gyors és édes főétel. Kifli, mák, puding, hab együttesen egy igazán kiváló étellé állnak össze. Amilyen egyszerű és gyors, olyannyira finom. Nálunk bejött, rövid idő alatt nagy kedvenccé nőtte ki magát a gyerekek és a felnőttek körében is.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Viki78, 11.10.2016

Kategória: Főételek, Édes főételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alaphoz:

5 dbkifli
500 mltej
1 csomagvaníliapuding
3 dbtojás sárgája
100 gdarált mák
4 ev. kanálporcukor
1 ev. kanálreszelt citromhéj

Puding:

400 mltej
ízlés szerint cukor
1 csomagvaníliapuding

Tetejére:

3 dbtojás fehérjéje
3 ev. kanálkristálycukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kiflit szélesebb szeletekre vágjuk és félrerakjuk. A recepthez öregebb, már nem friss kiflik is megfelelnek.
  2. A tejet, cukrot, citromhéjat, mákot, tojások sárgáját egy habverővel összekeverjük. Hozzáadjuk a felszeletelt kiflit és alaposan összekeverjük. A pudingot megfőzzük, majd ezt is hozzákeverjük a masszához. Akkor jó, ha az egész egy masszává állt össze.
  3. Előveszünk egy sütőformát és beleöntjük a keveréket.
  4. A sütőformát a masszával egy 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 30 perc alatt készre sütjük.
  5. Fél óra sütés után a mákosgubát kivesszük a sütőből, majd rátesszük a tojásfehérjéből és cukorból készült tojáshabot (a tojásokat kézi robotgéppel el kezdjük verni, majd mikor már kezd habosodni, hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, míg kemény habot nem kapunk). A mákosgubát a tojáshabbal még 10 percre visszatesszük a sütőbe. Ezután a mákosgubát kivesszük a sütőből és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás