TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Pudingos-málnás reszelt sütemény
Pudingos-málnás reszelt sütemény
Recept Pudingos-málnás reszelt sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A pudingos-málnás reszelt süteményt mindenkinek jó szívvel ajánlom. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, az íze viszont fantasztikus. Imádom benne a vaníliás krémet, a jó sok málnát, és persze a reszelt tésztát is a tetején. Nem csoda, hogy a család nagy kedvence. Ha egy kis színt szeretnék bele varázsolni, akkor áfonyával, vagy más, sötétebb erdei gyümölccsel is megbolondítom, de készítettem már finom eperrel is. Nyáron egy gombóc vanília- vagy málnás fagyival egyszerűen verhetetlen. A tetejére még egy mentalevél kerül ilyenkor, és már kész is a remekmű.

Babu27    ·   8.3.2017

Pudingos-málnás reszelt sütemény

A pudingos-málnás reszelt süteményt mindenkinek jó szívvel ajánlom. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, az íze viszont fantasztikus. Imádom benne a vaníliás krémet, a jó sok málnát, és persze a reszelt tésztát is a tetején. Nem csoda, hogy a család nagy kedvence. Ha egy kis színt szeretnék bele varázsolni, akkor áfonyával, vagy más, sötétebb erdei gyümölccsel is megbolondítom, de készítettem már finom eperrel is. Nyáron egy gombóc vanília- vagy málnás fagyival egyszerűen verhetetlen. A tetejére még egy mentalevél kerül ilyenkor, és már kész is a remekmű.

Alapanyagok

Tészta:

350 g
búzafinomliszt
5 db
tojás sárgája
250 g
vaj
1 kv. kanál
sütőpor
3 ev. kanál
kristálycukor

Töltelék:

5 db
tojásfehérje
2 csomag
vaníliapuding
240 g
porcukor
2 csomag
vaníliacukor
50 ml
növényi olaj
500 g
málna
zsemlemorzsa a tepsi beszórásához
vaj a tepsi kikenéséhez
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a tésztát. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd átszitáljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, a nagy lyukú reszelőn lereszelt vajat. A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Miután elkészült, két egyenlő részre osztjuk, fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára fagyasztóba tesszük.
  2. Egy 30 x 22 cm-es tepsit vajjal kikenünk, majd zsemlemorzsával beszórjuk.
  3. Az egyik tésztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kezünkkel lenyomkodjuk, majd 190 fokon 20 percig sütjük. Miután a tészta megsült, kihűtjük.
  4. Elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a porcukorral elkevert vaníliacukrot.
  5. A tojáshabba beleszórjuk a pudingport és elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett lassan belecsorgatjuk az olajat.
  6. A krémet rátesszük a kihűlt tésztára.
  7. A málnát megmossuk és lecsepegtetjük. Egyenletesen rátesszük a krémre, majd erre ráreszeljük a másik tésztát.
  8. A süteményt 190 fokon 40 percig sütjük. Az első 10 percet légkeverésesen sütjük, majd a maradék fél órát csak a tetejét (amennyiben a sütésbeállítás ezt engedi).
  9. A süti tetejét porcukorral megszórjuk, felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása