TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Mandarin Pudingos-mandarinos tekercs liszt nélkül
Pudingos-mandarinos tekercs liszt nélkül
Recept Pudingos-mandarinos tekercs liszt nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Hogy a vonalakra is odafigyeljek, igyekszem olyan édességeket is készíteni, ami kicsit kevesebb kalóriát tartalmaz. A mandarinos tekercs például olyan tésztából készült, amihez nem kell liszt. Nem állítom, hogy tökéletes megoldás, de az biztos, hogy kevesebb benne a kalória, mint a klasszikus tekercsben. Ha pedig sikerül gluténmentes krémport is beszerezni, akkor akár gluténérzékeny családtagjainknak, ismerőseinknek is elkészíthetjük. Szerző: Danula

TopPetra TopPetra    ·   3.5.2020

Pudingos-mandarinos tekercs liszt nélkül

Hogy a vonalakra is odafigyeljek, igyekszem olyan édességeket is készíteni, ami kicsit kevesebb kalóriát tartalmaz. A mandarinos tekercs például olyan tésztából készült, amihez nem kell liszt. Nem állítom, hogy tökéletes megoldás, de az biztos, hogy kevesebb benne a kalória, mint a klasszikus tekercsben. Ha pedig sikerül gluténmentes krémport is beszerezni, akkor akár gluténérzékeny családtagjainknak, ismerőseinknek is elkészíthetjük. Szerző: Danula

35 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
100 g
porcukor
1 csomag
vanília ízű pudingpor
csipet só

Krém:

kb. 500 g
hideg mandarinkonzerv
300 ml
habtejszín
főzés nélküli vanília ízű krémpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
  1. A tojássárgát a cukorral sűrű habbá dolgozzuk (kézi robotgépet használtam). Süteményes lapáttal belekeverjük a pudingport, majd beleforgatjuk a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Én a biztonság kedvéért a sütőpapírra még egy vékony réteg vajat is kentem. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.
  3. Miután megsült, a tésztát s ütőpapírral együtt felcsavarjuk és megvárjuk, míg kihűl. Miután kihűlt, kihajtogatjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk megkenjük a krémmel, felcsavarjuk és hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A krémhez a habtejszínt, mandarinkonzerv tartalmát és a krémport habbá verjük. Másik megoldást, ha a mandarint levét, habtejszínt és krémport verjük habbá, a mandarint pedig beleforgatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása