TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos-mazsolás csiga
Pudingos-mazsolás csiga
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   14.8.2021

Pudingos-mazsolás csiga

Ezt a receptet is ki kellett próbálnom! Amikor a boltban megláttam, rögtön tudtam, hogy ilyet vagy ennél finomabbat én is tudok készíteni. És készítettem is! Szerző: Danka

60 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
42 g
friss élesztő
250 ml
langyos tej
70 g
olvasztott vaj
2 db
tojássárga
70 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
csipet

Töltelék:

600 ml
tej
2 csomag
vanília ízű pudingpor
4 ev. kanál
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
100 g
vaj
2 ev. kanál
rum
Mazsola - rumba áztatva
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A pudingporból, tejből, kristálycukorból pudingot főzünk. Kihűtjük, beledolgozzuk a vajat.
  2. A tésztához a hozzávalókat elkeverjük, 1 órát kelesztjük. Kelesztést követően kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, rászórjuk a rumba áztatott mazsolát, felcsavarjuk. A tekercset 2 cm vastag szeletekre vágjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. Fóliával lefedjük, még 20 percig pihentetjük, felvert tojásfehérjével megkenhetjük.
  4. 170 fokos sütőben 20 percig sütjük.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept