Pudingos-mazsolás csiga

Recept Pudingos-mazsolás csiga

Hozzáadta: TopPetra, 14.8.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Ezt a receptet is ki kellett próbálnom! Amikor a boltban megláttam, rögtön tudtam, hogy ilyet vagy ennél finomabbat én is tudok készíteni. És készítettem is! Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 14.8.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

500 gbúzafinomliszt
42 gfriss élesztő
250 mllangyos tej
70 golvasztott vaj
2 dbtojássárga
70 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
csipet

Töltelék:

600 mltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
4 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
100 gvaj
2 ev. kanálrum
Mazsola - rumba áztatva

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A pudingporból, tejből, kristálycukorból pudingot főzünk. Kihűtjük, beledolgozzuk a vajat.
  2. A tésztához a hozzávalókat elkeverjük, 1 órát kelesztjük. Kelesztést követően kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, rászórjuk a rumba áztatott mazsolát, felcsavarjuk. A tekercset 2 cm vastag szeletekre vágjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. Fóliával lefedjük, még 20 percig pihentetjük, felvert tojásfehérjével megkenhetjük.
  4. 170 fokos sütőben 20 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás