TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos-mazsolás csiga
Pudingos-mazsolás csiga
Recept Pudingos-mazsolás csiga
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.8.2021

Pudingos-mazsolás csiga

Ezt a receptet is ki kellett próbálnom! Amikor a boltban megláttam, rögtön tudtam, hogy ilyet vagy ennél finomabbat én is tudok készíteni. És készítettem is! Szerző: Danka

60 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
42 g
friss élesztő
250 ml
langyos tej
70 g
olvasztott vaj
2 db
tojássárga
70 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
csipet

Töltelék:

600 ml
tej
2 csomag
vanília ízű pudingpor
4 ev. kanál
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
100 g
vaj
2 ev. kanál
rum
Mazsola - rumba áztatva
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A pudingporból, tejből, kristálycukorból pudingot főzünk. Kihűtjük, beledolgozzuk a vajat.
  2. A tésztához a hozzávalókat elkeverjük, 1 órát kelesztjük. Kelesztést követően kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, rászórjuk a rumba áztatott mazsolát, felcsavarjuk. A tekercset 2 cm vastag szeletekre vágjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. Fóliával lefedjük, még 20 percig pihentetjük, felvert tojásfehérjével megkenhetjük.
  4. 170 fokos sütőben 20 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása