TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Pudingos desszertek Pudingos patkó lekvárral és csokoládéval
Pudingos patkó lekvárral és csokoládéval
Recept Pudingos patkó lekvárral és csokoládéval
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.12.2018

Pudingos patkó lekvárral és csokoládéval

A daráló sütemények egyik kiváló képviselője a pudingos patkók lekvárral és csokoládéval. Nem egy bonyolult édesség: a tésztát az elkészítés után rögtön ledaráljuk, megformázzuk a patkókat és megsütjük. Ügyeljünk a sütésre, nem szabad, hogy túl legyen sütve, így sütés közben érdemes figyelni. Két egyforma patkót házi lekvárral összetapasztunk, majd a végét csokiöntetbe mártjuk. Szerző: Triniti

20 perc
Elkészítés
12 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
250 g
búzafinomliszt
120 g
porcukor
60 g
vaj
1 db
tojás
1 db
tojássárga
100 g
vanília ízű pudingpor
lekvár tapasztáshoz
csokoládé mártogatáshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lekváron és csokoládén kívül minden hozzávalót tálba teszünk, sima állagú tésztává dolgozzuk. Hűteni nem szükséges, rögtön dolgozhatunk vele.
  2. A tésztából kisebb darabokat szaggatunk le, amit beleteszünk a darálóba (amire rácsatoljuk a megfelelő fejet). Megformázzuk a patkókat, amiket sütőpapírral kibélelt tepsibe teszünk. Ügyeljünk arra, hogy a patkók azonos méretűek legyenek, azonos formával.
  3. A tésztát 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
  4. Két patkót lekvárral összetapasztunk, a végét csokiöntetbe mártjuk.%1
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása