Pudingos patkó lekvárral és csokoládéval

A daráló sütemények egyik kiváló képviselője a pudingos patkók lekvárral és csokoládéval. Nem egy bonyolult édesség: a tésztát az elkészítés után rögtön ledaráljuk, megformázzuk a patkókat és megsütjük. Ügyeljünk a sütésre, nem szabad, hogy túl legyen sütve, így sütés közben érdemes figyelni. Két egyforma patkót házi lekvárral összetapasztunk, majd a végét csokiöntetbe mártjuk. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 15.12.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Pudingos patkó lekvárral és csokoládéval

Hozzávalók

250 gbúzafinomliszt
120 gporcukor
60 gvaj
1 dbtojás
1 dbtojássárga
100 gvanília ízű pudingpor
lekvár tapasztáshoz
csokoládé mártogatáshoz

Elkészítés menete

  1. A lekváron és csokoládén kívül minden hozzávalót tálba teszünk, sima állagú tésztává dolgozzuk. Hűteni nem szükséges, rögtön dolgozhatunk vele.
  2. A tésztából kisebb darabokat szaggatunk le, amit beleteszünk a darálóba (amire rácsatoljuk a megfelelő fejet). Megformázzuk a patkókat, amiket sütőpapírral kibélelt tepsibe teszünk. Ügyeljünk arra, hogy a patkók azonos méretűek legyenek, azonos formával.
  3. A tésztát 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
  4. Két patkót lekvárral összetapasztunk, a végét csokiöntetbe mártjuk.%1