Pudingos piskótaszelet tejfölös krémmel

A puding és a piskóta együtt egy örök klasszikus, ami számtalan variációban készülhet. Én a kakaós piskótatésztát világos, vaníliás pudinggal ötvöztem, de a világos tészta csokipudinggal is isteni látványra és ízre is. A kihűlt pudingot belekanalazzuk a piskótatésztába, megsütjük, majd cukros tejföllel megkenjük. A süti tetejét kakaóporral megszórjuk, és már kész is. Én a biztonság kedvéért a süteményt pár órára hűtőszekrénybe teszem, hogy jó hűs legyen, a tejföl pedig megdermedjen. A pudingos piskótaszelet tejfölös krémmel minden alkalomra tökéletes desszert.

Hozzáadta:, 12.3.2017
Kategória: Sütemények, Desszertek
Pudingos piskótaszelet tejfölös krémmel

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
200 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
100 gforró víz
100 golaj
2 ev. kanálkakaó
200 grétesliszt
1 csomag sütőpor
Puding:
2 csomagvaníliapuding
2 ev. kanálkristálycukor
750 mltej
Krém:
2 doboz (500 g)tejföl
2 ev. kanálporcukor
kakaó szóráshoz

Elkészítés menete

  1. Először a cukorból, tejből és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Mivel a puding világos, a piskótatészta kakaós lesz. Ha csokoládés pudingot használunk, akkor világos piskótatésztát készítsünk (hozzáadott kakaó nélkül).
  2. A tojást a cukorral, forró vízzel és olajjal habosra verjük. Ezután belekeverjük a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Hígabb, sötétebb tésztát kapunk, amit sütőpapírral kibélelt tepsibe öntünk. A tésztába belekanalazzuk a világos pudingot, ami majd a sütés során (180 fok, 20-30 perc) szépen belesüpped a kakaós tésztába.
  3. Miután a pudingos tészta kihűlt, megkenjük a cukorral elkevert tejföllel, a tetejét pedig instant kakaóval megszórjuk. A sütit hűtőbe tesszük, miután lehűlt, felkockázzuk és tálaljuk.