Pudingos szelet sütés nélkül

Hozzáadta: Babu27, 19.12.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Banán, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek, Édes sütemények
Keksz, puding, tejszínhab – pár óra pihentetés, hogy az ízek összeérjenek… A pudingszelet sütés nélkül tényleg nem nagy ördöngösség, viszont az íze valami fantasztikus. A megpuhult keksz az isteni pudingos krémmel, tejszínhabbal, csokoládéöntettel, a tetején egy kis ehető díszítéssel és mandulaszirommal a családot már régen levette a lábáról. Igazi finomság sütés nélkül, ami hidegen tálalva a legjobb.
Hozzáadta: Babu27, 19.12.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Banán, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
Alap:
Töltelék 1:
Töltelék 2:
Továbbá szükségünk lesz:
- Egy tepsi alját kibélelünk egy réteg keksszel. Én 18 nagyobb kekszet használtam, és a végén 18 darab pudingos szeletet tálaltam fel.
- Töltelék 1: a csomagoláson szereplő útmutató szerint sűrű pudingot főzünk 1 liter tejből, a pudingporból és a cukorból. Megvárjuk, míg kihűl (a tetejét még forrón lefedhetjük fóliával).
- Egy tálban kézi robotgéppel eldolgozzuk a margarint, majd adagonként belekeverjük a kihűlt pudingba. Ha szeretnénk, egy kevés rum is adható a krémhez.
- A kekszekre egy réteg töltelék kerül (a töltelék felét tesszük rá), majd egy újabb réteg keksz, erre pedig a pudingos töltelék másik fele, végül egy újabb réteg keksz.
- Töltelék 2: a habtejszínt a habfixálóval és a vaníliacukorral kemény habbá verjük, majd rátesszük a süteményre. A tetejére újabb adag keksz kerül, majd csokoládéöntettel meglocsoljuk, végül pedig kedvünk szerint díszítjük. Ha netán soknak tűnik a 4 réteg keksz, akkor akár csökkenthetjük a rétegeket. A kész süteményt hűtőszekrénybe tesszük és legalább 4 órát pihentetjük. Ezalatt a keksz megpuhul, az ízek pedig összeérnek.
- Ha van lehetőségünk, akkor bátran használható kakaós keksz, valamin a puding is szabadon választható. Lehet akár kakaós, banános, málnás, kókuszos…
A receptér köszönet kiváló szakácsunknak, Diabambulkának