TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Pudingos szelet tejfölös-tejszínhabos krémmel
Pudingos szelet tejfölös-tejszínhabos krémmel
Recept Pudingos szelet tejfölös-tejszínhabos krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   2.10.2019

Pudingos szelet tejfölös-tejszínhabos krémmel

A pudingos szelet tejfölös-tejszínhabos krémmel bizony ünnepek alkalmával is vígan megállja a helyét. Egyrészt nagyon finom, másrészt pedig brutál jól néz ki! Imádom, ahogy a puding „belesüllyed” a tésztába, ezzel csodás kontúrt adva a kész süteménynek. A tetejére lágy, tejfölös-tejszínhabos-cukros krémet tettem, a végén pedig ezt a csodát reszelt csokoládéval dobtam fel. Az egyetlen lépés, amire figyelni kell, az az, hogy a megsült pudingos tészta legyen teljesen kihűlve, mikor rákenjük a krémet. Hidegen tálalva az igazi! Jó étvágyat! Szerző: Karambola

45 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
5 ev. kanál
kristálycukor
5 ev. kanál
rétesliszt
2 ev. kanál
kakaó
5 ev. kanál
víz
5 ev. kanál
olaj
1/2 csomag
sütőpor

Puding:

700 ml
tej
5 ev. kanál
kristálycukor
2 csomag
vanília ízű pudingpor

Befejezéshez:

500 g
tejföl
3 ev. kanál
porcukor
250 ml
habtejszín
kakaó vagy reszelt csokoládé szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először a pudingot készítjük el: a pudingport és a cukrot a tejbe szórjuk, csomómentesre keverjük, majd sűrű pudingot főzünk. A cukor mennyisége tőlünk függ, aki édesebben szereti, az adhat még hozzá, aki kevésbé, az elvehet belőle.
  2. A tojást a cukorral habosra verjük, majd folyamatosan adagolva beledolgozzuk az olajat és a vizet. Ezután forgatjuk bele a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd erre a tésztára kanalazzuk rá tetszés szerinti helyekre a vaníliapudingot – nem baj, ha nem hűlt ki, akár forrón is rátehetjük. A pudingot készítettük el először, így van ideje pár percet pihenni, amíg befejezzük a tésztát.
  3. A pudingos tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  4. Miután megsült, a süteményt teljesen kihűtjük, a tetejére kerül a tejfölös-tejszínes krém. Ehhez a cukorral habbá vert habtejszínt elkeverjük a tejföllel. A sütemény tetejét kakaóval vagy reszelt csokoládéval díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása