Pudingos szelet tejfölös-tejszínhabos krémmel

Hozzáadta: TopPetra, 2.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Édes sütemények
A pudingos szelet tejfölös-tejszínhabos krémmel bizony ünnepek alkalmával is vígan megállja a helyét. Egyrészt nagyon finom, másrészt pedig brutál jól néz ki! Imádom, ahogy a puding „belesüllyed” a tésztába, ezzel csodás kontúrt adva a kész süteménynek. A tetejére lágy, tejfölös-tejszínhabos-cukros krémet tettem, a végén pedig ezt a csodát reszelt csokoládéval dobtam fel. Az egyetlen lépés, amire figyelni kell, az az, hogy a megsült pudingos tészta legyen teljesen kihűlve, mikor rákenjük a krémet. Hidegen tálalva az igazi! Jó étvágyat! Szerző: Karambola
Hozzáadta: TopPetra, 2.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
Tészta:
Puding:
Befejezéshez:
- Először a pudingot készítjük el: a pudingport és a cukrot a tejbe szórjuk, csomómentesre keverjük, majd sűrű pudingot főzünk. A cukor mennyisége tőlünk függ, aki édesebben szereti, az adhat még hozzá, aki kevésbé, az elvehet belőle.
- A tojást a cukorral habosra verjük, majd folyamatosan adagolva beledolgozzuk az olajat és a vizet. Ezután forgatjuk bele a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd erre a tésztára kanalazzuk rá tetszés szerinti helyekre a vaníliapudingot – nem baj, ha nem hűlt ki, akár forrón is rátehetjük. A pudingot készítettük el először, így van ideje pár percet pihenni, amíg befejezzük a tésztát.