Pudingos szelet tejfölös-tejszínhabos krémmel

A pudingos szelet tejfölös-tejszínhabos krémmel bizony ünnepek alkalmával is vígan megállja a helyét. Egyrészt nagyon finom, másrészt pedig brutál jól néz ki! Imádom, ahogy a puding „belesüllyed” a tésztába, ezzel csodás kontúrt adva a kész süteménynek. A tetejére lágy, tejfölös-tejszínhabos-cukros krémet tettem, a végén pedig ezt a csodát reszelt csokoládéval dobtam fel. Az egyetlen lépés, amire figyelni kell, az az, hogy a megsült pudingos tészta legyen teljesen kihűlve, mikor rákenjük a krémet. Hidegen tálalva az igazi! Jó étvágyat! Szerző: Karambola

Hozzáadta:, 2.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Pudingos szelet tejfölös-tejszínhabos krémmel

Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
5 ev. kanálkristálycukor
5 ev. kanálrétesliszt
2 ev. kanálkakaó
5 ev. kanálvíz
5 ev. kanálolaj
1/2 csomagsütőpor
Puding:
700 mltej
5 ev. kanálkristálycukor
2 csomagvanília ízű pudingpor
Befejezéshez:
500 gtejföl
3 ev. kanálporcukor
250 mlhabtejszín
kakaó vagy reszelt csokoládé szóráshoz

Elkészítés menete

  1. Először a pudingot készítjük el: a pudingport és a cukrot a tejbe szórjuk, csomómentesre keverjük, majd sűrű pudingot főzünk. A cukor mennyisége tőlünk függ, aki édesebben szereti, az adhat még hozzá, aki kevésbé, az elvehet belőle.
  2. A tojást a cukorral habosra verjük, majd folyamatosan adagolva beledolgozzuk az olajat és a vizet. Ezután forgatjuk bele a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd erre a tésztára kanalazzuk rá tetszés szerinti helyekre a vaníliapudingot – nem baj, ha nem hűlt ki, akár forrón is rátehetjük. A pudingot készítettük el először, így van ideje pár percet pihenni, amíg befejezzük a tésztát.
  3. A pudingos tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  4. Miután megsült, a süteményt teljesen kihűtjük, a tetejére kerül a tejfölös-tejszínes krém. Ehhez a cukorral habbá vert habtejszínt elkeverjük a tejföllel. A sütemény tetejét kakaóval vagy reszelt csokoládéval díszítjük.