Pudingos-szirupos torta

Ennek a tortának nincs párja! Az alapja kakaós tészta, amit egy adag sziruppal locsolok meg. Ettől még édesebb, még finomabb. Erre került finom pudingos krém, majd a tojásfehérjéből és cukorból gőzfürdő felett készült édes hab. Azt kell mondja, az egész zseniális! A kész tortát már csak le kellett hűteni, ezt volt a legnehezebb kivárni. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 30.7.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Torták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Pudingos-szirupos torta

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
4 ev. kanálkristálycukor
3 ev. kanálrétesliszt
1 ev. kanálkakaó
1/2 csomagsütőpor
Szirup:
200 gkristálycukor
250 mlvíz
Krém:
500 mltej
5 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvanília ízű pudingpor
1 ev. kanálfinomliszt
4 dbtojássárga
220 gvaj
200 gporcukor
Tetejére:
4 dbtojásfehérje
8 ev. kanálporcukor
1 csomagvaníliacukor

Elkészítés menete

  1. A tojást a cukorral habosra verjük. Kanalanként belekeverjük a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. Az így elkészített tésztát kör alakú, sütőpapírral kibélelt, 25 cm átmérőjű sütőformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  2. A vizet a cukorral edénybe tesszük és forrásig főzzük, ezalatt a cukor szépen feloldódik. A szirupot rácsorgatjuk a megsült tészta tetejére. Megvárjuk, míg a szirup kihűl.
  3. 400 ml tejet edénybe öntünk és feltesszük főni. Hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük, amíg a tej fel nem olvad. A maradék tejet is edénybe tesszük, hozzáadjuk a tojássárgát, a lisztet és a pudingport, majd csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a 400 ml tejhez, majd sűrű pudingot főzünk.
  4. A vajat a cukorral habosra verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a kihűlt pudingot. Amikor már kellően krémes, rákenjük a sziruppal meglocsolt tésztára. Elegyengetjük.
  5. A tojásfehérjét a cukorral gőzfürdő felett felverjük, majd rákenjük a pudingos krémre. Elegyengetjük, 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd felszeleteljük és tálaljuk.