TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Pudingos-szirupos torta
Pudingos-szirupos torta
Recept Pudingos-szirupos torta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ennek a tortának nincs párja! Az alapja kakaós tészta, amit egy adag sziruppal locsolok meg. Ettől még édesebb, még finomabb. Erre került finom pudingos krém, majd a tojásfehérjéből és cukorból gőzfürdő felett készült édes hab. Azt kell mondja, az egész zseniális! A kész tortát már csak le kellett hűteni, ezt volt a legnehezebb kivárni. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   30.7.2020

Pudingos-szirupos torta

Ennek a tortának nincs párja! Az alapja kakaós tészta, amit egy adag sziruppal locsolok meg. Ettől még édesebb, még finomabb. Erre került finom pudingos krém, majd a tojásfehérjéből és cukorból gőzfürdő felett készült édes hab. Azt kell mondja, az egész zseniális! A kész tortát már csak le kellett hűteni, ezt volt a legnehezebb kivárni. Szerző: Triniti

20 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
4 ev. kanál
kristálycukor
3 ev. kanál
rétesliszt
1 ev. kanál
kakaó
1/2 csomag
sütőpor
Szirup:
200 g
kristálycukor
250 ml
víz

Krém:

500 ml
tej
5 ev. kanál
kristálycukor
1 csomag
vanília ízű pudingpor
1 ev. kanál
finomliszt
4 db
tojássárga
220 g
vaj
200 g
porcukor

Tetejére:

4 db
tojásfehérje
8 ev. kanál
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
  1. A tojást a cukorral habosra verjük. Kanalanként belekeverjük a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. Az így elkészített tésztát kör alakú, sütőpapírral kibélelt, 25 cm átmérőjű sütőformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  2. A vizet a cukorral edénybe tesszük és forrásig főzzük, ezalatt a cukor szépen feloldódik. A szirupot rácsorgatjuk a megsült tészta tetejére. Megvárjuk, míg a szirup kihűl.
  3. 400 ml tejet edénybe öntünk és feltesszük főni. Hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük, amíg a tej fel nem olvad. A maradék tejet is edénybe tesszük, hozzáadjuk a tojássárgát, a lisztet és a pudingport, majd csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a 400 ml tejhez, majd sűrű pudingot főzünk.
  4. A vajat a cukorral habosra verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a kihűlt pudingot. Amikor már kellően krémes, rákenjük a sziruppal meglocsolt tésztára. Elegyengetjük.
  5. A tojásfehérjét a cukorral gőzfürdő felett felverjük, majd rákenjük a pudingos krémre. Elegyengetjük, 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd felszeleteljük és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása