Pudingos-tejfölös szelet

Az otthoni ebédek után egy finom kis desszert mindig nagyon jól tud esni. Ilyenkor nemcsak a különlegességek, hanem a jól bevált, régi klasszikusok is terítékre kerülnek. Az egyik kedvenc a pudingos-tejfölös szelet. Ez nem más, mint lágy piskótatésztán egy réteg csokoládés puding, a tetején pedig vaníliacukorral és fahéjjal ízesített tejföl. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 31.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Pudingos-tejfölös szelet

Hozzávalók

Tészta:
3 dbtojás
110 gporcukor
200 mltej
50 ml olaj
160 grétesliszt
1 kv. kanálsütőpor
csipet só
Szükségünk lesz még:
1 csomagcsoki ízű pudingpor
500 mltej
2 ev. kanálkristálycukor
300 mltejföl
1 csomagvaníliacukor
kakaó vagy fahéj szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét és tojássárgát szétválasztjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval és a cukorral fényes habbá verjük, majd beledolgozzuk a tojássárgát, az olajat, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Előkészítjük a tepsit, kivajazzuk és liszttel beszórjuk.
  3. A tejből, pudingporból és 2 evőkanál cukorból pudingot főzünk.
  4. A tésztát beleöntjük a tepsibe, elegyengetjük, a tetejére pedig rákenjük a csokipudingot.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  6. Kihűtjük, majd a tetejére kenjük a cukorral és fahéjjal elkevert tejfölt.
  7. A tetejét kakaóval díszíthetjük. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután kihűlt, tálaljuk.