Pudingos-tejszínhabos alagút sütés nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 15.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Eper, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek
KÜLDÖTT KÉPEK
Ezt nevezem finomságnak! Erre a pudingos-tejszínhabos alagútra is igaz, hogy bizony egy adag nem elég. Rögtön elfogy, minden morzsájával együtt, és a család mindig könyörög a repetáért. Én is imádom készíteni, mert túl sok dolog nem kell hozzá: háztartási vagy vajas keksz, puding, gyümölcsös tejszínhab, és ízlés szerint csokiöntet. Ezeket könnyű beszerezni vagy elkészíteni, szóval hajrá, lepjétek meg a családot!
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 15.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Eper, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
100 gháztartási keksz
500 mltej
1 csomagcsokoládés pudingpor
ízlés szerint cukor
200 mlhabtejszín
1 csomaghabfixáló
eper vagy más gyümölcs díszítéshez
csokiöntet, tejszínhab díszítéshez
- Előkészítjük a formát, amiben összeállítjuk az édességet. Én kenyérsütő formát választottam.
- A forma alját és oldalát keksszel kibéleljük.
- A tejből és pudingporból sűrű pudingot főzünk – cukor ízlés szerint mehet a pudingba. A forró pudingot a keksszel kibélelt formába öntjük, fóliával lefedjük és kihűtjük.
- A habtejszínt a habfixálóval habbá verjük, ízlés szerint cukrot is adhatunk hozzá. Belekeverjük az apróra vágott gyümölcsöt.
- A gyümölcsös tejszínhabot rákenjük a pudingra elegyengetjük, hűtőszekrénybe tesszük. A tetejére tehetünk egy réteg kekszet, de ez a lépés elhagyható.
- Miután az édesség minden rétege megkötött, kifordítjuk a formából, a tetejét pedig csokiöntettel bevonjuk. Ízlés szerint még tejszínhabbal is díszíthetjük.
Forrás: Coolinarika
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Rychlý nepečený tunel připraven za pár minut.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS