Pudingos-tejszínhabos alagút sütés nélkül

Recept Pudingos-tejszínhabos alagút sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Ezt nevezem finomságnak! Erre a pudingos-tejszínhabos alagútra is igaz, hogy bizony egy adag nem elég. Rögtön elfogy, minden morzsájával együtt, és a család mindig könyörög a repetáért. Én is imádom készíteni, mert túl sok dolog nem kell hozzá: háztartási vagy vajas keksz, puding, gyümölcsös tejszínhab, és ízlés szerint csokiöntet. Ezeket könnyű beszerezni vagy elkészíteni, szóval hajrá, lepjétek meg a családot!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

100 gháztartási keksz
500 mltej
1 csomagcsokoládés pudingpor
ízlés szerint cukor
200 mlhabtejszín
1 csomaghabfixáló
eper vagy más gyümölcs díszítéshez
csokiöntet, tejszínhab díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előkészítjük a formát, amiben összeállítjuk az édességet. Én kenyérsütő formát választottam.
  2. A forma alját és oldalát keksszel kibéleljük.
  3. A tejből és pudingporból sűrű pudingot főzünk – cukor ízlés szerint mehet a pudingba. A forró pudingot a keksszel kibélelt formába öntjük, fóliával lefedjük és kihűtjük.
  4. A habtejszínt a habfixálóval habbá verjük, ízlés szerint cukrot is adhatunk hozzá. Belekeverjük az apróra vágott gyümölcsöt.
  5. A gyümölcsös tejszínhabot rákenjük a pudingra elegyengetjük, hűtőszekrénybe tesszük. A tetejére tehetünk egy réteg kekszet, de ez a lépés elhagyható.
  6. Miután az édesség minden rétege megkötött, kifordítjuk a formából, a tetejét pedig csokiöntettel bevonjuk. Ízlés szerint még tejszínhabbal is díszíthetjük.

Forrás: Coolinarika

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás