TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Pudingos-tejszínhabos piskótaszelet
Pudingos-tejszínhabos piskótaszelet
Recept Pudingos-tejszínhabos piskótaszelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   23.2.2019

Pudingos-tejszínhabos piskótaszelet

Az egyik legkedvesebb receptem! Nemcsak kinézetre tökéletes, de az íze is fantasztikus! Az eredeti receptben a csokipudingba nem kell még extra csokoládét tenni, de szerintem ettől lesz még jobb, még finomabb! A csokoládét egész egyszerűen kockára törtem és addig kevertem a pudingba, amíg fel nem oldódott. Persze csokipuding helyett vaníliapudingot is használhatunk, vagy akár pisztáciapudingot is (vagy bármi mást!). A pudingos-tejszínhabos piskótaszeletet végül a tejfölös-tejszínhabos krém és a reszelt csokoládé teszi teljess. Szerző: Marie

35 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Piskóta:

5 db
tojás
150 g
porcukor
200 g
liszt (100g sima + 100g rétes)
100 ml
olaj
100 ml
langyos víz

Puding:

1 l
tej
2 csomag
csokoládé ízű pudingpor
ízlés szerint cukor
1 tábla
csokoládé

Szükségünk lesz még:

500 ml
habtejszín
200 ml
tejföl
ízlés szerint cukor
1 csomag
reszelt csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a piskótát: a tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a vizet. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a porcukrot.
  2. A lisztkeveréket elkészítjük, majd a tojásfehérjével együtt felváltva, kis adagokban belekeverjük a tojássárgás keverékbe.
  3. A tésztát margarinnal kikent és rétesliszttel beszórt magas falú tepsibe öntjük.
  4. A pudingot megfőzzük, majd amíg még forró, belekeverjük a kockára tört csokoládét (a lépés elhagyható). A csokis pudingot cikk-cakk alakzatban rávisszük a nyers tésztára.
  5. 180 fokon 35 percig sütjük. Tűteszttel győződjünk meg arról, hogy a piskóta megsült-e.
  6. Miután megsült és kihűlt, a habtejszínt a tejföllel együtt felverjük, megkenjük vele a süteményt. Tetejét reszelt csokoládéval, esetleg kakaóval díszíthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása