Pudingos-tejszínhabos piskótaszelet

Az egyik legkedvesebb receptem! Nemcsak kinézetre tökéletes, de az íze is fantasztikus! Az eredeti receptben a csokipudingba nem kell még extra csokoládét tenni, de szerintem ettől lesz még jobb, még finomabb! A csokoládét egész egyszerűen kockára törtem és addig kevertem a pudingba, amíg fel nem oldódott. Persze csokipuding helyett vaníliapudingot is használhatunk, vagy akár pisztáciapudingot is (vagy bármi mást!). A pudingos-tejszínhabos piskótaszeletet végül a tejfölös-tejszínhabos krém és a reszelt csokoládé teszi teljess. Szerző: Marie

Hozzáadta:, 23.2.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Pudingos-tejszínhabos piskótaszelet

Hozzávalók

Piskóta:
5 dbtojás
150 gporcukor
200 gliszt (100g sima + 100g rétes)
100 mlolaj
100 mllangyos víz
Puding:
1 ltej
2 csomagcsokoládé ízű pudingpor
ízlés szerint cukor
1 táblacsokoládé
Szükségünk lesz még:
500 mlhabtejszín
200 mltejföl
ízlés szerint cukor
1 csomagreszelt csokoládé

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a piskótát: a tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a vizet. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a porcukrot.
  2. A lisztkeveréket elkészítjük, majd a tojásfehérjével együtt felváltva, kis adagokban belekeverjük a tojássárgás keverékbe.
  3. A tésztát margarinnal kikent és rétesliszttel beszórt magas falú tepsibe öntjük.
  4. A pudingot megfőzzük, majd amíg még forró, belekeverjük a kockára tört csokoládét (a lépés elhagyható). A csokis pudingot cikk-cakk alakzatban rávisszük a nyers tésztára.
  5. 180 fokon 35 percig sütjük. Tűteszttel győződjünk meg arról, hogy a piskóta megsült-e.
  6. Miután megsült és kihűlt, a habtejszínt a tejföllel együtt felverjük, megkenjük vele a süteményt. Tetejét reszelt csokoládéval, esetleg kakaóval díszíthetjük.