Pudingos-tejszínhabos piskótaszelet

Hozzáadta: TopPetra, 23.2.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Édes sütemények
Az egyik legkedvesebb receptem! Nemcsak kinézetre tökéletes, de az íze is fantasztikus! Az eredeti receptben a csokipudingba nem kell még extra csokoládét tenni, de szerintem ettől lesz még jobb, még finomabb! A csokoládét egész egyszerűen kockára törtem és addig kevertem a pudingba, amíg fel nem oldódott. Persze csokipuding helyett vaníliapudingot is használhatunk, vagy akár pisztáciapudingot is (vagy bármi mást!). A pudingos-tejszínhabos piskótaszeletet végül a tejfölös-tejszínhabos krém és a reszelt csokoládé teszi teljess. Szerző: Marie
Hozzáadta: TopPetra, 23.2.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
Piskóta:
Puding:
Szükségünk lesz még:
- Elkészítjük a piskótát: a tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a vizet. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a porcukrot.
- A lisztkeveréket elkészítjük, majd a tojásfehérjével együtt felváltva, kis adagokban belekeverjük a tojássárgás keverékbe.
- A tésztát margarinnal kikent és rétesliszttel beszórt magas falú tepsibe öntjük.
- A pudingot megfőzzük, majd amíg még forró, belekeverjük a kockára tört csokoládét (a lépés elhagyható). A csokis pudingot cikk-cakk alakzatban rávisszük a nyers tésztára.
- 180 fokon 35 percig sütjük. Tűteszttel győződjünk meg arról, hogy a piskóta megsült-e.
- Miután megsült és kihűlt, a habtejszínt a tejföllel együtt felverjük, megkenjük vele a süteményt. Tetejét reszelt csokoládéval, esetleg kakaóval díszíthetjük.