Pudingos-tejszínhabos szelet
Puha, krémes, édes finomság. A puding akármilyen ízesítésű lehet, én személy szerint a vaníliás és kakaós változatot kedvelem. Aki szereti az édes finomságokat, azoknak mindenképp érdemes kipróbálni! Szerző: Marta
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 12.9.2021
Kategória: Desszertek, sütemények
ALAPANYAGOK
Tészta:
5 dbtojás
250 grétesliszt
250 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 csomagsütőpor
100 mlolaj
100 mlvíz
1 ltej
2 csomagcsoki ízű pudingpor
Krém:
2 csomagtejszín ízű krémpor
300 mltej
1 ev. kanálporcukor
2 csomagvaníliacukor
700 mltejföl
Kakaó szóráshoz
- A pudingport 1 l tejben megfőzzük.
- A tojássárgát a porcukorral és vaníliacukorral kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, végül a habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
- A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük.
- A kihűlt pudingot rákanalazzuk a tésztára., 180 fokos sütőben megsütjük.
- A krémport a porcukorral a csomagoláson szereplő útmutató szerint krémmé verjük (kb. 300 ml tejjel). A tejfölt a vaníliacukorral elkeverjük, majd a két masszát eggyé keverjük.
- A krémet rákenjük a kész süteményre, a tetejét kakaóval díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután kihűlt, tálaljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pudinkově šlehačkový zákusek.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Pudingovo šľahačkový zákusok.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Pudding-Schlagsahne-Dessert an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS