TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos-tejszínhabos szelet
Pudingos-tejszínhabos szelet
Recept Pudingos-tejszínhabos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.9.2021

Pudingos-tejszínhabos szelet

Puha, krémes, édes finomság. A puding akármilyen ízesítésű lehet, én személy szerint a vaníliás és kakaós változatot kedvelem. Aki szereti az édes finomságokat, azoknak mindenképp érdemes kipróbálni! Szerző: Marta

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
250 g
rétesliszt
250 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
sütőpor
100 ml
olaj
100 ml
víz
1 l
tej
2 csomag
csoki ízű pudingpor

Krém:

2 csomag
tejszín ízű krémpor
300 ml
tej
1 ev. kanál
porcukor
2 csomag
vaníliacukor
700 ml
tejföl
Kakaó szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A pudingport 1 l tejben megfőzzük.
  2. A tojássárgát a porcukorral és vaníliacukorral kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, végül a habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
  3. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük.
  4. A kihűlt pudingot rákanalazzuk a tésztára., 180 fokos sütőben megsütjük.
  5. A krémport a porcukorral a csomagoláson szereplő útmutató szerint krémmé verjük (kb. 300 ml tejjel). A tejfölt a vaníliacukorral elkeverjük, majd a két masszát eggyé keverjük.
  6. A krémet rákenjük a kész süteményre, a tetejét kakaóval díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután kihűlt, tálaljuk.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Receptgyűjtemények

Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül

Több gyűjtemény
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept