Pudingos-tejszínhabos szelet

Recept Pudingos-tejszínhabos szelet

Hozzáadta: TopPetra, 12.9.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Puha, krémes, édes finomság. A puding akármilyen ízesítésű lehet, én személy szerint a vaníliás és kakaós változatot kedvelem. Aki szereti az édes finomságokat, azoknak mindenképp érdemes kipróbálni! Szerző: Marta

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 12.9.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Tészta:

5 dbtojás
250 grétesliszt
250 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 csomagsütőpor
100 mlolaj
100 mlvíz
1 ltej
2 csomagcsoki ízű pudingpor

Krém:

2 csomagtejszín ízű krémpor
300 mltej
1 ev. kanálporcukor
2 csomagvaníliacukor
700 mltejföl
Kakaó szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A pudingport 1 l tejben megfőzzük.
  2. A tojássárgát a porcukorral és vaníliacukorral kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, végül a habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
  3. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük.
  4. A kihűlt pudingot rákanalazzuk a tésztára., 180 fokos sütőben megsütjük.
  5. A krémport a porcukorral a csomagoláson szereplő útmutató szerint krémmé verjük (kb. 300 ml tejjel). A tejfölt a vaníliacukorral elkeverjük, majd a két masszát eggyé keverjük.
  6. A krémet rákenjük a kész süteményre, a tetejét kakaóval díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután kihűlt, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás