Pudingos-tojássárgás krémmel töltött leveles tészta

Hozzáadta: TopPetra, 26.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Tészták, Leveles tészta
KÜLDÖTT KÉPEK
Ha nincs időnk tésztalapokat gyúrni, formázni és sütni, akkor a leveles tészta a megoldás. Mint ennél a süteménynél, ahol a leveles tésztát készre sütjük, aranybarnára, és megtöltjük a lágy krémmel. Igazán gyors, mégis nagyon finom, lágy, krémes és puha. A tetejére ribizlilekvárt kentem, amit egy kevés forró vízzel és rummal hígítottam el, de akár csokiöntetet is használhatunk. Szerző: Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 26.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Tészták, Leveles tészta
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
2 csomagleveles tészta
500 gvaj
100 gporcukor
600 mltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
2 csomagvaníliacukor
2 dbtojássárga
Ribizlilekvár
- A két tésztát kincsavarjuk. Én olyat vásárolok, amit már nyújtani nem kell, gyakorlatilag a két lapot már csak meg kell sütni. Ehhez a lapokat sütőpapírral kibélelt tepsire teszem, villával kibökdösöm és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöm.
- A krémhez a tejből, pudingporból, vaníliacukorból, tojássárgából sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra verjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a pudingot. Rummal ízesíthetjük, ízlés szerint.
- A ribizlilekvárt, ha nagyon sűrű, pár evőkanál forró vízzel elkeverjük, esetleg egy kevés rumot is adhatunk hozzá.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS