TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Pudingos-túrós csiga
Pudingos-túrós csiga
Recept Pudingos-túrós csiga
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   27.5.2019

Pudingos-túrós csiga

Ismét egy újabb remekmű, amit a munkahelyem közelében található pékség inspirált. A puha, kelt tésztából készült kakaós csigáknak nem tudok ellenállni, és mindig vehető vagyok az újdonságra. Mikor megláttam a pultban a pudingos-túrós csigát, rögtön arra gondoltam, hogy elkészítem. És nagyon jól döntöttem! A tetejét sütés előtt akár áfonyával vagy más gyümölccsel is díszíthetjük, de ezt mos kihagytam. Szerző: Blazena

100 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
300 ml
langyos tej
2 db
tojássárga
70 g
vaj
70 g
porcukor
42 g
friss élesztő
csipet só

Töltelék:

350 ml
tej
3 ev. kanál
kristálycukor
1 csomag
vaníliapuding
1 csomag
vaníliacukor
250 g
lágy túró
mazsola (elhagyható)
1 db
tojás kenéshez
kevés tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a tésztát: a langyos tej felébe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál cukrot és egy kanál lisztet, elkeverjük és megvárjuk, míg felfut (10-15 perc). Az átszitált liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgát, egy csipet sót, a puha vajat, a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt. Tészta állagúvá dolgozzuk, lefedjük és meleg helyen addig kelesztjük, amíg a tészta kétszeresére nem dagad. Ha a tészta túl töménynek tűnik, akkor a kelesztés előtt még egy kevés tejjel hígíthatjuk.
  2. Amíg a tészta kel, hozzálátunk a töltelékhez. A tejből, cukorból, vaníliacukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. A kész pudingot kihűtjük, hozzáadjuk a lágy túrós és kézi rovotgéppel krémesre dolgozzuk.
  3. A megkelt tésztát kb. fél centi vastagra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel (mazsolával megszórhatjuk), felcsavarjuk. A hengert kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
  4. A csigákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük (hagyunk közte kellő helyet, mert a sütés közben megnőnek). A tetejét egy kevés tejjel felvert tojással megkenjük. Még 10-15 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük. Mivel minden sütő másképp működik, érdemes a tésztát figyelni.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása