Pudingos-túrós szelet

Recept Pudingos-túrós szelet

Hozzáadta: TopPetra, 4.7.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Ez szinte hetente kerül az asztalra, a férjem és gyerekek nagy örömére. Néha leveles tésztával készítem, de most kakaós tésztát készítettem hozzá. Szerző: Adka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 4.7.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

300 grétesliszt
150 gporcukor
150 gvaj
2 ev. kanálkakaó
1/2 csomagsütőpor
1 dbtojássárga
1 dbtojás

1. réteg:

500 glágy túró
150 gporcukor
500 mltej
100 mlolaj
2 csomagvaníliacukor
1 dbcitrom
1 csomagvaníliapuding
3 dbtojássárga
1 dbtojás

Tetejére:

4 dbtojásfehérje
200 gkrkristálycukor
csipet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az átszitált lisztet, cukrot, kakaót, sütőport elkeverjük. Hozzáadjuk a kockára vágott vajat, a tojást és a tojássárgát. Tésztává dolgozzuk. Kinyújtjuk (elég nehezen megy), de kis türelemmel megoldható.
  2. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük, a tepsiben pedig kis hengerrel tudjuk méretre igazítani.
  3. A túrót a porcukorral és vaníliacukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a pudingport, a citrom reszelt héját, a tojást és a tojássárgát. Ismét eldolgozzuk, majd végül egységes masszává keverjük az olajjal és tejjel. A kapott töltelék elég folyós, de ilyennek kell lennie. Rákanalazzuk a tészta tetejére, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
  4. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg a cukor fel nem oldódik és a hab szép fényes nem lesz. A habot rátesszük a megsült tészta tetejére, majd 10 percre visszatesszük a sütőbe.
  5. A megsült süteményt kihűtjük, hűtőszekrénybe tesszük, felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás