TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Linzer Pudingporos linzer rózsaszín csokoládéba mártva
Pudingporos linzer rózsaszín csokoládéba mártva
Recept Pudingporos linzer rózsaszín csokoládéba mártva
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   29.11.2020

Pudingporos linzer rózsaszín csokoládéba mártva

Ha linzert készítek, akkor igyekszem a lehető legtöbb módon megmutatni a szépségét a családnak. Ezeket szív alakzatokat készítettem. A felének a közepén volt a szív, a másiknak a sarkában. Az egyik linzert csak porcukorral szórtam meg, a másikat pedig csokiba mártottam. A fehér csokit rózsaszín ételfestékkel bolondítottam meg. Szerző: Mineralka

45 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
rétesliszt
2 db
tojás
150 g
porcukor
4 csomag
eper ízű pudingpor
175 g
margarin
1/4 csomag
sütőpor

Tetejére:

Fehér csokoládé
Rózsaszín ételfesték
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a tésztát – a hozzávalókat eldolgozzuk. A tésztából golyót formázunk, amit fóliába csomagolunk és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk a szíveket, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben 7 percig sütjük. Sütés közben figyeljük – ha túl magas a hőfok vagy nagyon vékony a tészta, akkor előbb megsül, és nem szabad kiszárítani.
  4. Lekvárral összetapasztjuk. A fehér csokoládét felolvasztjuk, ebbe mártogatjuk bele. Ízlés szerint akár rózsaszín ételfestékkel is feldobhatjuk a fehér csokoládét.
  5. A tetejére porcukrot szórunk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása