Pudingszelet sütés nélkül

A háztartási keksz egyik legnagyobb előnye az ízén kívül, hogy sütés nélküli sütemények kiváló alapanyaga. Ez nincs másképp a pudingszelet esetében sem. Hogy mi kell hozzá? Háztartási keksz, csokipuding, és egy tejfölös-túrós réteg. Ezeket egymásra pakoljuk, és már el is készült a pudingszelet sütés nélkül. Én a süteményt egy-két órára hűtőszekrénybe teszem, így a krémes rétegek hamarabb megkötnek, a vajas keksz vagy háztartási keksz pedig megpuhul. Isteni finomság, télen és nyáron egyaránt. Télen kakaóval szórom meg, nyáron még pár szem gyümölcsöt is teszek a tetejére.

Recept Pudingszelet sütés nélkül

Hozzávalók

1-2 csomagháztartási keksz
200 gfagyasztott gyümölcs
cukros víz
kukoricakeményítő
Krém:
1 dbcsokoládés pudingpor
2 - 3 ev. kanálkristálycukor
0,5 ltej
Krém 2:
2 x 250 gtejföl
250 glágy túró
6 - 7 ev. kanálporcukor
Díszítéshez:
kakaó
fahéjas cukor

Elkészítés menete

  1. Egy 35 x 24 cm-es tepsit előkészítünk.
  2. A tepsi alját kirakjuk a háztartási keksszel.
  3. A fagyasztott gyümölcsöt feltesszük főni, egy kevés vízben feloldott cukrot adunk hozzá, egy kevés keményítőt, majd pár percig együtt főzzük.
  4. Ez a szósz kerül a kekszes rétegre. Ezután a tejben megfőzzük a csokoládés pudingot, majd ráöntjük a gyümölcsös rétegre.
  5. A puding tetejére egy újabb réteg háztartási keksz kerül.
  6. A tejfölt a cukorral és a túróval elkeverjük. A felét rákanalazzuk a kekszes rétegre, erre egy újabb réteg keksz kerül, végül a tejfölös-túrós krém másik fele.
  7. A sütemény tetejét kakaóval és fahéjas cukorral megszórjuk. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Zlatulik3-nak