Pudingszelet tejfölös krémmel
Eljött az idő, hogy ismét elkészítsem az egyik kedvencemet, a pudingszeletet tejfölös krémmel. A gyerekek is odavannak érte, a férjem pedig egyenesen imádja! A lágy tésztára most gyümölcsös pudingot kanalaztam rá, de a csokis vagy vaníliás is tökéletes választás. A megsült pudingos tésztát jó adag tejfölös krémmel kentem meg, majd egy éjszakát pihentettem a hűtőben. A tetejét reszelt csokoládéval, vagy akár tejszínhabbal is díszíthetjük. Szerző: Danula
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 2.3.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Puding:
800 mltej
2 csomaggyümölcsös ízű pudingpor
4 ev. kanálkristálycukor
Tészta:
6 dbtojás
250 gporcukor
100 mlforró víz
100 mloaj
350 gfinomliszt
1 csomagsütőpor
2 ev. kanálholland kakaópor
1 ev. kanálforró víz
csipet só
Szükségünk lesz még:
800 gtejföl (4 doboz)
1 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálporcukor
csokoládé díszítéshez
- A tojássárgát a cukor felével habosra verjük, hozzáadjuk a vizet, az olajat, a sütőporral elkevert lisztet. Eldolgozzuk, végül beleforgatjuk a csipet sóval és a cukor másik felével kemény habbá vert tojásfehérjét.
- A tészta 2/3 részét kikent és rétesliszttel beszórt, magas falú tepsibe öntjük (42x32 cm). A maradék 1/3 részhez hozzáadjuk a kevés forró vízben elkevert kakaót, majd cikk/cakk formában rákcsorgatjuk a tepsiben lévő tésztára.
- A tetejére rátesszük a megfőtt, forró pudingot, majd 160 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
- Kihűtjük és megkenjük a tejfölös krémmel (a hozzávalókat egész egyszerűen jó alaposan elkeverjük). A tetejét reszelt csokoládéval díszíthetjük.
- Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS