TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Puha almás szelet - FOTÓKKAL
Puha almás szelet - FOTÓKKAL
Recept Puha almás szelet - FOTÓKKAL
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A piskótatészta gyümölccsel és tejszínhabbal véleményem szerint verhetetlen kombinációt alkot. Ez igaz a puha almás szeletre is, ahol a gyümölcsös réteg finom, édes alma, amit előtte puhára főztem. Hogy a főzőlé ne vesszen kárba, ezt is felhasználtam, és az almás léből készült a pudingt. A tetejét tejszínhabbal és csokoládéval díszítettem. Egyszerű mégis pompás sütemény, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Alexa96    ·   25.4.2017

Puha almás szelet - FOTÓKKAL

A piskótatészta gyümölccsel és tejszínhabbal véleményem szerint verhetetlen kombinációt alkot. Ez igaz a puha almás szeletre is, ahol a gyümölcsös réteg finom, édes alma, amit előtte puhára főztem. Hogy a főzőlé ne vesszen kárba, ezt is felhasználtam, és az almás léből készült a pudingt. A tetejét tejszínhabbal és csokoládéval díszítettem. Egyszerű mégis pompás sütemény, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás
12 ev. kanál
langyos víz
10 ev. kanál
kristálycukor
12 ev. kanál
rétesliszt
1 csomag
sütőpor

Almás töltelék:

750 ml
víz
1 kg
alma
2 csomag
vaníliacukor
16 ev. kanál kristálycukor (vagy szükség szerint)

Továbbá szükségünk lesz:

3 csomag
vanília ízű pudingpor
250 g
vaj
500 ml
habtejszín
csokoládé díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a langyos vizet, a sütőporral elkevert lisztet, végül nagyon óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. A kész tésztát kihűtjük.
  3. Az almát megmossuk, meghámozzuk és vékonyra felszeleteljük. Az almákat cukros vízben, alacsony lángon puhára főzzük. A cukor mennyisége ízlés dolga, és természetesen függ attól is, mennyire édes vagy savanyú az alma.
  4. A főzőlével, amiben az almát főzzük, meglocsoljuk a tésztát, villával megbökdössük, majd rárakjuk a puhára főtt almát. A maradék almás levet feltesszük főni és annyi vizet adunk hozzá, hogy a végtérfogat 1 l legyen. Beleszórjuk a pudingport, csomómentesre keverjük és sűrű pudingot készítünk.
  5. A még forró sűrű pudingba belekeverjük a vajat és még melegében ráöntjük az almás rétegre. Elegyengetjük és megvárjuk, míg kihűl.
  6. A tetejét tejszínhabbal és reszelt csokoládéval díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása