Puha ananászos szelet

Jártatok már úgy, hogy a szekrényben vagy spájzban úgy eldugtatok pár tartós dolgot, hogy elfeledkeztetek róla? Velem legutóbb ezt történt. Már az idejét se tudom, mikor vásároltam meg az ananászkonzerveket, és csak most, szerintem közel fél év múlva találtam meg. Kaptam is az alkalmon és elkészítettem ezt a csodás, puha ananászos szeletet. Lényegében ananászlével dúsított piskótatészta és rétesliszttel bevont, kockázott ananász kell hozzá. A végeredmény magáért beszél! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 3.8.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Ananász, Gyümölcsös édességek, sütemények, Egészséges desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Puha ananászos szelet

Hozzávalók

4 dbtojás
250 gkristálycukor
10 ev. kanálolaj
10 ev. kanálananászkonzerv leve
1 csomagsütőpor
250 gfinomliszt
500 gananászkonzerv
4 ev. kanálrétesliszt

Elkészítés menete

  1. Az ananászt leszűrjük, a levet felfogjuk.
  2. Az ananászt, ha nem kockázott, felkockázzuk. A felesleges nedvességet leitatjuk. Rászórjuk a réteslisztet és elkeverjük – akkor jó, ha a rétesliszt pörgős szemei szépen bevonják az ananászt.
  3. A tojást a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk az ananász levét (10 evőkanál) és az olajat. Ezután kerül bele a tüporral elkevert finomliszt. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe üntjük, majd a tetejére tesszük a rétesliszttel bevont ananászt.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Amikor megsült, a tetejét porcukorral megszórhatjuk.