Puha ananászos szelet

Hozzáadta: TopPetra, 3.8.2019
Kategória: Egészséges desszertek, Desszertek, sütemények, Ananász, Gyümölcs szerint, Édes sütemények
Jártatok már úgy, hogy a szekrényben vagy spájzban úgy eldugtatok pár tartós dolgot, hogy elfeledkeztetek róla? Velem legutóbb ezt történt. Már az idejét se tudom, mikor vásároltam meg az ananászkonzerveket, és csak most, szerintem közel fél év múlva találtam meg. Kaptam is az alkalmon és elkészítettem ezt a csodás, puha ananászos szeletet. Lényegében ananászlével dúsított piskótatészta és rétesliszttel bevont, kockázott ananász kell hozzá. A végeredmény magáért beszél! Szerző: Triniti
Hozzáadta: TopPetra, 3.8.2019
Kategória: Egészséges desszertek, Desszertek, sütemények, Ananász, Gyümölcs szerint, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
- Az ananászt leszűrjük, a levet felfogjuk.
- Az ananászt, ha nem kockázott, felkockázzuk. A felesleges nedvességet leitatjuk. Rászórjuk a réteslisztet és elkeverjük – akkor jó, ha a rétesliszt pörgős szemei szépen bevonják az ananászt.
- A tojást a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk az ananász levét (10 evőkanál) és az olajat. Ezután kerül bele a tüporral elkevert finomliszt. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe üntjük, majd a tetejére tesszük a rétesliszttel bevont ananászt.