TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Egészséges desszertek Puha ananászos szelet
Puha ananászos szelet
Recept Puha ananászos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.8.2019

Puha ananászos szelet

Jártatok már úgy, hogy a szekrényben vagy spájzban úgy eldugtatok pár tartós dolgot, hogy elfeledkeztetek róla? Velem legutóbb ezt történt. Már az idejét se tudom, mikor vásároltam meg az ananászkonzerveket, és csak most, szerintem közel fél év múlva találtam meg. Kaptam is az alkalmon és elkészítettem ezt a csodás, puha ananászos szeletet. Lényegében ananászlével dúsított piskótatészta és rétesliszttel bevont, kockázott ananász kell hozzá. A végeredmény magáért beszél! Szerző: Triniti

25 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
4 db
tojás
250 g
kristálycukor
10 ev. kanál
olaj
10 ev. kanál
ananászkonzerv leve
1 csomag
sütőpor
250 g
finomliszt
500 g
ananászkonzerv
4 ev. kanál
rétesliszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az ananászt leszűrjük, a levet felfogjuk.
  2. Az ananászt, ha nem kockázott, felkockázzuk. A felesleges nedvességet leitatjuk. Rászórjuk a réteslisztet és elkeverjük – akkor jó, ha a rétesliszt pörgős szemei szépen bevonják az ananászt.
  3. A tojást a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk az ananász levét (10 evőkanál) és az olajat. Ezután kerül bele a tüporral elkevert finomliszt. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe üntjük, majd a tetejére tesszük a rétesliszttel bevont ananászt.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Amikor megsült, a tetejét porcukorral megszórhatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása