Puha cseresznyés sütemény

A nyár és a nagy melegek beköszöntével egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a gyümölcsök és a belőlük készült sütemények. Nekem a két nagy kedvencem az eper és a cseresznye. Legutóbb a puha cseresznyés süteményt készítettem el. Szerencsére ezzel a sütivel nem tudok mellé nyúlni, a család egyszerűen imádja, és szinte még forrón képesek kikapkodni a felszeletelt sütemény a tepsiből. Igazi klasszikus, nekem nagymamám és anyukám is gyakran készítette nyáron, és remélem, a gyerekeim is sokszor készítik majd.

Hozzáadta:, 22.6.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Recept Puha cseresznyés sütemény

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
300 gkristálycukor
6 dbtojás
150 golaj
150 gtej
435 grétesliszt
1 csomagvaníliacukor
1 dbcitrom héja
1 csomagsütőpor
cseresznye vagy más gyümölcs

Elkészítés menete

  1. Miután előkészítettük az alapanyagokat, azzal kezdjük, hogy a tojást a cukorral és a vaníliacukorral habosra verjük.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  2. Beledolgozzuk az olajjal elkevert tejet, végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A gyümölcsöt lisztbe beleforgatjuk, így sütés közben nem fog a tepsi aljára süppedni. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, megszórjuk a gyümölccsel és 180 fokon megsütjük.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra