Puha cseresznyés sütemény

Recept Puha cseresznyés sütemény

Hozzáadta: Babu27, 22.6.2017

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

A nyár és a nagy melegek beköszöntével egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a gyümölcsök és a belőlük készült sütemények. Nekem a két nagy kedvencem az eper és a cseresznye. Legutóbb a puha cseresznyés süteményt készítettem el. Szerencsére ezzel a sütivel nem tudok mellé nyúlni, a család egyszerűen imádja, és szinte még forrón képesek kikapkodni a felszeletelt sütemény a tepsiből. Igazi klasszikus, nekem nagymamám és anyukám is gyakran készítette nyáron, és remélem, a gyerekeim is sokszor készítik majd.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Babu27, 22.6.2017

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

300 gkristálycukor
6 dbtojás
150 golaj
150 gtej
435 grétesliszt
1 csomagvaníliacukor
1 dbcitrom héja
1 csomagsütőpor
cseresznye vagy más gyümölcs

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Miután előkészítettük az alapanyagokat, azzal kezdjük, hogy a tojást a cukorral és a vaníliacukorral habosra verjük.
  2. Beledolgozzuk az olajjal elkevert tejet, végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A gyümölcsöt lisztbe beleforgatjuk, így sütés közben nem fog a tepsi aljára süppedni. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, megszórjuk a gyümölccsel és 180 fokon megsütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás