Puha csokoládés-céklás kocka
Az elején tartottam attól, hogy a céklát savanyúság vagy borscs helyett süteményhez használjam fel. Aztán kipróbáltam a puha csokoládés-céklás kockát, és rájöttem, egyáltalán nem kell a céklától félni. A süteményben egyáltalán nem a megszokott céklás íz köszön vissza. A kész sütemény egyáltalán nem száraz, nagyon csokis, finom, és szerintem bármilyen alkalomra tökéletes. A tetején a finom csokiöntet még ellenállhatatlanabbá teszi. Szintén nagy előnye, hogy nem kell sok időt a konyhában tölteni az elkészítéshez, csupán a cékla lereszelése okozhat némi bosszúságot.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 30.8.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
300 gcékla
170 grétesliszt
100 gcsokoládé
125 gvaj
170 gnádcukor
3 dbtojás
30 gkakaó
1 csomagsütőpor
- A cékla héját levágjuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük.
- A vajat és a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd kicsit kihűtjük. Minőségi, 78%-os étcsokoládét használtam.
- A tojást a habbal habosra verjük, majd fokozatosan belekeverjük a vajas csokoládét, a reszelt céklát és a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
- A tésztát egy magasabb, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 30-40 percig sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Čokoládový šťavnatý cvikláč.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Čokoládový šťavnatý cvikláč.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Czekoladowe wilgotne ciasto z buraków.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Saftiger Schokoladenkuchen mit roter Beete an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS