Puha csokoládés-céklás kocka

Az elején tartottam attól, hogy a céklát savanyúság vagy borscs helyett süteményhez használjam fel. Aztán kipróbáltam a puha csokoládés-céklás kockát, és rájöttem, egyáltalán nem kell a céklától félni. A süteményben egyáltalán nem a megszokott céklás íz köszön vissza. A kész sütemény egyáltalán nem száraz, nagyon csokis, finom, és szerintem bármilyen alkalomra tökéletes. A tetején a finom csokiöntet még ellenállhatatlanabbá teszi. Szintén nagy előnye, hogy nem kell sok időt a konyhában tölteni az elkészítéshez, csupán a cékla lereszelése okozhat némi bosszúságot.

Hozzáadta:Viki78, 30.8.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Puha csokoládés-céklás kocka

Hozzávalók

300 gcékla
170 grétesliszt
100 gcsokoládé
125 gvaj
170 gnádcukor
3 dbtojás
30 gkakaó
1 csomagsütőpor

Elkészítés menete

  1. A cékla héját levágjuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A vajat és a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd kicsit kihűtjük. Minőségi, 78%-os étcsokoládét használtam.
  3. A tojást a habbal habosra verjük, majd fokozatosan belekeverjük a vajas csokoládét, a reszelt céklát és a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
  4. A tésztát egy magasabb, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 30-40 percig sütjük.
  5. A kész tészta tetejét lekvárral megkenjük (házi ribizlilekvárt használtam), majd csokiöntettel bevonjuk a tetejét.