Puha fahéjas darázsfészek

Egyszerű fahéjas csiga, amit a férj és a gyerek is imádni fog. Akár pár naposan is fogyasztható. Meleg tejjel az igazi :)

Hozzáadta:, 4.9.2016
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Puha fahéjas darázsfészek

Hozzávalók

Tésztához:
90 gvaj
250 mltej
1 cs.élesztőpor
120 gcukor
600 gbúzafinomliszt
2 dbtojás
csipetnyi só
Töltelékhez:
120 gvaj
200 gcukor
4 kv. kanálfahéj
3 ev. kanálkakaópor
Az öntethez:
200 ml33 százalékos habtejszín

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük és csomómentesre gyúrjuk. A tészta állaga keményebb, de ilyennek kell lennie.
  2. A tészta tetejét liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk és kb. másfél óráig kelesztjük meleg helyen.
  3. Amíg a tészta megkel, elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat összekeverjük és félretesszük. Ügyeljünk arra, hogy a vaj puha legyen, így a töltelék könnyebben elkészíthető.
  4. A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük és kb. 2 cm széles szeletekre vágjuk. A szeleteket muffin sütőpapírba rakjuk, és negyed órát pihentetjük.
  5. A darázsfészkeket 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, és amint kivettük őket a sütőből, tejszínnel megkenjük.