TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Puha fahéjas darázsfészek
Puha fahéjas darázsfészek
Recept Puha fahéjas darázsfészek
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Egyszerű fahéjas csiga, amit a férj és a gyerek is imádni fog. Akár pár naposan is fogyasztható. Meleg tejjel az igazi :)

TopPetra TopPetra    ·   4.9.2016

Puha fahéjas darázsfészek

Egyszerű fahéjas csiga, amit a férj és a gyerek is imádni fog. Akár pár naposan is fogyasztható. Meleg tejjel az igazi :)

140 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához:

90 g
vaj
250 ml
tej
1 cs.
élesztőpor
120 g
cukor
600 g
búzafinomliszt
2 db
tojás
csipetnyi só

Töltelékhez:

120 g
vaj
200 g
cukor
4 kv. kanál
fahéj
3 ev. kanál
kakaópor

Az öntethez:

200 ml
33 százalékos habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
140 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük és csomómentesre gyúrjuk. A tészta állaga keményebb, de ilyennek kell lennie.
  2. A tészta tetejét liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk és kb. másfél óráig kelesztjük meleg helyen.
  3. Amíg a tészta megkel, elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat összekeverjük és félretesszük. Ügyeljünk arra, hogy a vaj puha legyen, így a töltelék könnyebben elkészíthető.
  4. A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük és kb. 2 cm széles szeletekre vágjuk. A szeleteket muffin sütőpapírba rakjuk, és negyed órát pihentetjük.
  5. A darázsfészkeket 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, és amint kivettük őket a sütőből, tejszínnel megkenjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása