Puha fahéjas darázsfészek

Recept Puha fahéjas darázsfészek

Hozzáadta: TopPetra, 4.9.2016

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű fahéjas csiga, amit a férj és a gyerek is imádni fog. Akár pár naposan is fogyasztható. Meleg tejjel az igazi :)

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 4.9.2016

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tésztához:

90 gvaj
250 mltej
1 cs.élesztőpor
120 gcukor
600 gbúzafinomliszt
2 dbtojás
csipetnyi só

Töltelékhez:

120 gvaj
200 gcukor
4 kv. kanálfahéj
3 ev. kanálkakaópor

Az öntethez:

200 ml33 százalékos habtejszín

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük és csomómentesre gyúrjuk. A tészta állaga keményebb, de ilyennek kell lennie.
  2. A tészta tetejét liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk és kb. másfél óráig kelesztjük meleg helyen.
  3. Amíg a tészta megkel, elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat összekeverjük és félretesszük. Ügyeljünk arra, hogy a vaj puha legyen, így a töltelék könnyebben elkészíthető.
  4. A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük és kb. 2 cm széles szeletekre vágjuk. A szeleteket muffin sütőpapírba rakjuk, és negyed órát pihentetjük.
  5. A darázsfészkeket 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, és amint kivettük őket a sütőből, tejszínnel megkenjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás