Puha fahéjas darázsfészek
Egyszerű fahéjas csiga, amit a férj és a gyerek is imádni fog. Akár pár naposan is fogyasztható. Meleg tejjel az igazi :)
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 4.9.2016
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tésztához:
90 gvaj
250 mltej
1 cs.élesztőpor
120 gcukor
600 gbúzafinomliszt
2 dbtojás
csipetnyi só
Töltelékhez:
120 gvaj
200 gcukor
4 kv. kanálfahéj
3 ev. kanálkakaópor
Az öntethez:
200 ml33 százalékos habtejszín
- Amíg a tészta megkel, elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat összekeverjük és félretesszük. Ügyeljünk arra, hogy a vaj puha legyen, így a töltelék könnyebben elkészíthető.
- A darázsfészkeket 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, és amint kivettük őket a sütőből, tejszínnel megkenjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vláčná skořicová hnízda.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS