Puha gyümölcsös piskóta

Recept Puha gyümölcsös piskóta
KÜLDÖTT KÉPEK

A minap valami nagyon édesre vágytam. Szerintem mindenki ismeri ezt az érzést, és bár volt otthon csokoládé, mégis inkább a puha gyümölcsös piskóta mellett döntöttem. Elég sokszor készítettem már ahhoz, hogy tudjam, ezzel nem tudok mellé lőni, és a család is örülni fog az édességnek. Legutóbb meggy és eper került a sütibe (fagyasztott gyümölcs, sima bolti). A tészta kb. fél óra alatt elkészül, a sütés pedig 30-40 perc, sütője válogatja. Porcukorral megszórva is nagyon finom, de ha tényleg nagyon édesre vágyunk, akkor egy üveg lekvár is előkerülhet…

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

4 dbtojássárga
200 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
100 mlolaj
100 mlvíz
200 gfinomliszt
1 csomagsütőpor
4 dbtojáshab
gyümölcs
porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a kristálycukorral és vaníliacukorral krémesre keverjük.
  2. Hozzáadjuk az olajat és a vizet, jó alaposan eldolgozzuk, majd beledolgozzuk a finomlisztet és a kemény tojáshabot.
  3. Kivajazott tepsibe öntjük a tésztát, gyümölccsel megszórjuk.
  4. 170 fokon aranyszínűre sütjük. Én kisebb tepsit használtam, hogy a tészta magasabb legyen.
  5. A kés süti tetejét porcukorral megszórjuk.

 

Blogom Renível: Pečení všeho druhu ORIGINAL

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás