TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Puha gyümölcsös piskóta
Puha gyümölcsös piskóta
Recept Puha gyümölcsös piskóta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A minap valami nagyon édesre vágytam. Szerintem mindenki ismeri ezt az érzést, és bár volt otthon csokoládé, mégis inkább a puha gyümölcsös piskóta mellett döntöttem. Elég sokszor készítettem már ahhoz, hogy tudjam, ezzel nem tudok mellé lőni, és a család is örülni fog az édességnek. Legutóbb meggy és eper került a sütibe (fagyasztott gyümölcs, sima bolti). A tészta kb. fél óra alatt elkészül, a sütés pedig 30-40 perc, sütője válogatja. Porcukorral megszórva is nagyon finom, de ha tényleg nagyon édesre vágyunk, akkor egy üveg lekvár is előkerülhet…

Viki78    ·   25.11.2017

Puha gyümölcsös piskóta

A minap valami nagyon édesre vágytam. Szerintem mindenki ismeri ezt az érzést, és bár volt otthon csokoládé, mégis inkább a puha gyümölcsös piskóta mellett döntöttem. Elég sokszor készítettem már ahhoz, hogy tudjam, ezzel nem tudok mellé lőni, és a család is örülni fog az édességnek. Legutóbb meggy és eper került a sütibe (fagyasztott gyümölcs, sima bolti). A tészta kb. fél óra alatt elkészül, a sütés pedig 30-40 perc, sütője válogatja. Porcukorral megszórva is nagyon finom, de ha tényleg nagyon édesre vágyunk, akkor egy üveg lekvár is előkerülhet…

25 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
4 db
tojássárga
200 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
100 ml
olaj
100 ml
víz
200 g
finomliszt
1 csomag
sütőpor
4 db
tojáshab
gyümölcs
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A tojássárgát a kristálycukorral és vaníliacukorral krémesre keverjük.
  2. Hozzáadjuk az olajat és a vizet, jó alaposan eldolgozzuk, majd beledolgozzuk a finomlisztet és a kemény tojáshabot.
  3. Kivajazott tepsibe öntjük a tésztát, gyümölccsel megszórjuk.
  4. 170 fokon aranyszínűre sütjük. Én kisebb tepsit használtam, hogy a tészta magasabb legyen.
  5. A kés süti tetejét porcukorral megszórjuk.

 

Blogom Renível: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása