TopReceptek.hu Péksütemények Puha házi kalács
Puha házi kalács
Recept Puha házi kalács
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   10.10.2017

Puha házi kalács

Valahogy a boltban kapható kalácsok nem ízlenek, hamar kiszáradnak, és egyáltalán nem hasonlítanak édesanyám és drága nagymamám fantasztikus puha kalácsaira. Szerencsére az évek során sikerült begyűjtenem egy-két kalács receptet, a minap pedig ez a puha házi kalács volt a soron. Szerintem frissen, önmagában a legfinomabb, még szinte forrón, egy bögre kakaóval, de másnap vajjal és lekvárral is pompás falat.

Alapanyagok
600 g
búzafinomliszt
1 csomag
vaníliacukor
120 g
kristálycukor
200 ml
tej
1/2 kocka
élesztő
2 db
tojás
120 g
vaj
1 kv. kanál
ízlés szerint reszelt citromhéj
tojás kenéshez
mandula szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta elkészítése nagyon könnyű, a hozzávalókat elkeverjük (a tojás és mandula kivételével), tészta állagúvá gyúrjuk. A tésztából cipót formázunk.
  2. A tésztát a tálban lefedjük és másfél órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, mindegyikből hosszabb hengert formázunk, majd a három tésztahengert befonjuk. Ezután még 40 percig kelesztjük.
  4. Felvert tojással megkenjük, mandulával megszórjuk.
  5. 45 percig 180 fokon sütjük.

Blogom Hankával: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása