Puha kakaós szelet citromos-porcukros mázzal

Recept Puha kakaós szelet citromos-porcukros mázzal

Hozzáadta: TopPetra, 16.5.2018

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

A minap megkívántam a finom, karácsonyi ízvilágra emlékeztető süteményt. Gondoltam, nem árt kicsit újítani, ezért finom mézeskalács fűszerkeverékkel és ribizlilekvárral gazdagítottam a puha kakaós szelet tésztáját. A tetejére porcukor és citromlé elegyéből készült máz került, végül az egészet olvasztott csokoládés öntettel díszítettem. A sütemény kellően vastag, és akár két adagban is megsüthettem volna, hogy a két lap közé is kerüljön lekvár, de ehhez be kell valljam, már nem volt a kedvem. A végeredmény így is csodás lett. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 16.5.2018

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

400 gbúzafinomliszt
50 g kakaó
5 dbtojás
300 gporcukor
200 mltej
200 mlolaj
100 glekvár
1 csomagsütőpor
1 a 1/2 kv. kanálmézeskalács fűszerkeverék

Öntet:

300 gporcukor
2 dbcitrom leve

Szükségünk lesz még:

csokiöntet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a porcukor felével habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet és a lekvárt.
  2. A tojásfehérjét a maradék porcukorral habbá verjük. A lisztet a kakaóval, sütőporral és mézeskalács fűszerkeverékkel elkeverjük. A tojássárgás masszához hozzáadjuk a tojásfehérjét, majd beleszitáljuk a lisztes keveréket. Sima állagú tésztává dolgozzuk, a tésztát pedig sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
  3. 180 fokon 35-40 percig sütjük.
  4. A még forró tésztára rákenjük a citromleves-porcukros öntetet. Elegyengetjük, tetejét csokiöntettel díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás