Puha kakaós szelet citromos-porcukros mázzal

A minap megkívántam a finom, karácsonyi ízvilágra emlékeztető süteményt. Gondoltam, nem árt kicsit újítani, ezért finom mézeskalács fűszerkeverékkel és ribizlilekvárral gazdagítottam a puha kakaós szelet tésztáját. A tetejére porcukor és citromlé elegyéből készült máz került, végül az egészet olvasztott csokoládés öntettel díszítettem. A sütemény kellően vastag, és akár két adagban is megsüthettem volna, hogy a két lap közé is kerüljön lekvár, de ehhez be kell valljam, már nem volt a kedvem. A végeredmény így is csodás lett. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 16.5.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Puha kakaós szelet citromos-porcukros mázzal

Hozzávalók

Tészta:
400 gbúzafinomliszt
50 g kakaó
5 dbtojás
300 gporcukor
200 mltej
200 mlolaj
100 glekvár
1 csomagsütőpor
1 a 1/2 kv. kanálmézeskalács fűszerkeverék
Öntet:
300 gporcukor
2 dbcitrom leve
Szükségünk lesz még:
csokiöntet

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát a porcukor felével habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet és a lekvárt.
  2. A tojásfehérjét a maradék porcukorral habbá verjük. A lisztet a kakaóval, sütőporral és mézeskalács fűszerkeverékkel elkeverjük. A tojássárgás masszához hozzáadjuk a tojásfehérjét, majd beleszitáljuk a lisztes keveréket. Sima állagú tésztává dolgozzuk, a tésztát pedig sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
  3. 180 fokon 35-40 percig sütjük.
  4. A még forró tésztára rákenjük a citromleves-porcukros öntetet. Elegyengetjük, tetejét csokiöntettel díszítjük.