TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Puha kakaós-tejszínhabos süti
Puha kakaós-tejszínhabos süti
Recept Puha kakaós-tejszínhabos süti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.5.2021

Puha kakaós-tejszínhabos süti

Tejszínes finomság kakaós krémmel. A mindennapokon és ünnepek alkalmával is megállja a helyét. Szerző: Petra

45 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

1 db
tojás
25 dkg
kristálycukor
5 dkg
puha vaj
2,5 dcl
tej
3-4 ev. kanál
kakaópor
25 dkg
rétesliszt
1 csomag
sütőpor

Krém:

3 dcl
tej
3 ev. kanál
rétesliszt
15 dkg
porcukor
15 dkg
vaj
3-4 ev. kanál
kakaó
2-3 ev. kanál
rum
3 db
tojássárga

Tejszín:

3 dcl
habtejszín
1 csomag
habfixáló (Dr. Oetker)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval. Hozzáadjuk a nedves hozzávalókat: a tojást, tejjel elkevert cukrot és a vajat. Tésztává dolgozzuk, 23x28 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Kihűtjük, félbe vágjuk.
  2. A következő lépés a krém. A tejből és lisztből sűrű krémet főzünk. Beledolgozzuk a tojássárgát. Levesszük a lángról, majd a még forró krémbe belekeverjük a vajat. Ezután kerül bele a porcukor, a kakaó és a rum. Ízlés szerint vaníliacukrot is adhatunk hozzá.
  3. A krémet 2 részre osztjuk. Az egyikkel megkenjük az egyik tésztalapot. Lefedjük a másik tésztalappal, majd erre is rákenjük a maradék krémet. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, ez kerül a tetejére. A tetejét kakaóval megszórjuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása