Puha kakaós-tejszínhabos süti

Recept Puha kakaós-tejszínhabos süti

Hozzáadta: TopPetra, 22.5.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Tejszínes finomság kakaós krémmel. A mindennapokon és ünnepek alkalmával is megállja a helyét. Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 22.5.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

1 dbtojás
25 dkgkristálycukor
5 dkgpuha vaj
2,5 dcltej
3-4 ev. kanálkakaópor
25 dkgrétesliszt
1 csomagsütőpor

Krém:

3 dcltej
3 ev. kanálrétesliszt
15 dkgporcukor
15 dkgvaj
3-4 ev. kanálkakaó
2-3 ev. kanálrum
3 dbtojássárga

Tejszín:

3 dclhabtejszín
1 csomaghabfixáló (Dr. Oetker)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval. Hozzáadjuk a nedves hozzávalókat: a tojást, tejjel elkevert cukrot és a vajat. Tésztává dolgozzuk, 23x28 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Kihűtjük, félbe vágjuk.
  2. A következő lépés a krém. A tejből és lisztből sűrű krémet főzünk. Beledolgozzuk a tojássárgát. Levesszük a lángról, majd a még forró krémbe belekeverjük a vajat. Ezután kerül bele a porcukor, a kakaó és a rum. Ízlés szerint vaníliacukrot is adhatunk hozzá.
  3. A krémet 2 részre osztjuk. Az egyikkel megkenjük az egyik tésztalapot. Lefedjük a másik tésztalappal, majd erre is rákenjük a maradék krémet. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, ez kerül a tetejére. A tetejét kakaóval megszórjuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás