TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Mákos és diós kalács, bejgli Puha kalács csokidarabokkal
Puha kalács csokidarabokkal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   5.12.2017

Puha kalács csokidarabokkal

A puha kalács csokidarabokkal nálunk amikor elkészül, vacsorára kerül az asztalra, és ha véletlenük marad, akkor marad a másnapra reggeli is a gyerekeknek. Önmagában, kakaóval vagy kávéval is nagyon finom, de egy vékony réteg vajjal és jó vastagon lekvárral megkenve igazi csemege! A csoki nagyon feldobja a kelt tésztát, az egész annyira puha és lágy, hogy szinte elolvad a szájban.

120 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
30 g
friss élesztő
170 ml
tej
100 ml
főzőtejszín (jó sűrű, legalább)
20 g
vaj
1 db
tojás
3 ev. kanál
kristálycukor
1/2 kv. kanál

Szükségünk lesz még:

50 g
csokoládé
1 db
tojássárga kenéshez
1 kv. kanál
tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  2. Egy másik tálban a lisztet, a tejszínt, a vajat, tojást és a sót elkeverjük. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, majd sima állagú tésztává dolgozzuk. Egy kendővel lefedjük és meleg helyen megkelesztjük.
  3. A tésztát lisztes felületre tesszük és két egyenlő részre osztjuk. Minden egyes részt kinyújtunk – hosszúkás téglalap alakúra. A tésztát apróra vágott csokoládéval megszórjuk és felcsavarjuk.
  4. A két felcsavart hengert egymás mellé tesszük és összecsavarjuk, felvert tojássárgával megkenjük (a tojásba egy kevés tejet is teszünk), majd 180 fokon 40 percig sütjük. Jó étvágyat!

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept