Puha kalács csokidarabokkal

Recept Puha kalács csokidarabokkal
KÜLDÖTT KÉPEK

A puha kalács csokidarabokkal nálunk amikor elkészül, vacsorára kerül az asztalra, és ha véletlenük marad, akkor marad a másnapra reggeli is a gyerekeknek. Önmagában, kakaóval vagy kávéval is nagyon finom, de egy vékony réteg vajjal és jó vastagon lekvárral megkenve igazi csemege! A csoki nagyon feldobja a kelt tésztát, az egész annyira puha és lágy, hogy szinte elolvad a szájban.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

500 gbúzafinomliszt
30 gfriss élesztő
170 mltej
100 mlfőzőtejszín (jó sűrű, legalább)
20 gvaj
1 dbtojás
3 ev. kanálkristálycukor
1/2 kv. kanál

Szükségünk lesz még:

50 gcsokoládé
1 dbtojássárga kenéshez
1 kv. kanáltej

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  2. Egy másik tálban a lisztet, a tejszínt, a vajat, tojást és a sót elkeverjük. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, majd sima állagú tésztává dolgozzuk. Egy kendővel lefedjük és meleg helyen megkelesztjük.
  3. A tésztát lisztes felületre tesszük és két egyenlő részre osztjuk. Minden egyes részt kinyújtunk – hosszúkás téglalap alakúra. A tésztát apróra vágott csokoládéval megszórjuk és felcsavarjuk.
  4. A két felcsavart hengert egymás mellé tesszük és összecsavarjuk, felvert tojássárgával megkenjük (a tojásba egy kevés tejet is teszünk), majd 180 fokon 40 percig sütjük. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás