Puha karácsonyi mézeskalács

Recept Puha karácsonyi mézeskalács
KÜLDÖTT KÉPEK

Az ünnepek közeledtével ideje elővenni a klasszikus recepteket és átadni magunkat a hangulatnak, készülődésnek. A mézeskalács akár a karácsony szimbóluma is lehet, mert nálunk mindig szeretettel készült. Számos recept kering a családban, és igyekszem mindegyiket kipróbálni és elkészíteni. Ez az egyik kedvencem. Szerző: Akeber

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

125 gmargarin
190 gporcukor
3 dbtojás
125 gméz
1 kv. kanál5őrölt fahéj
1/2 kv. kanálőrölt szegfűszeg
1 kv. kanálszódabikarbóna
1 ev. kanálkakaó
500 gbúzafinomliszt
1 ev. kanálmézeskalács fűszerkeverék

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A puha margarint a porcukorral együtt habosra verjük. Egyenként beledolgozzuk a tojást, majd a mézet is.
  2. Hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, az őrölt fahéjat, a szegfűszeget és a kakaót. Ebbe az aránylag folyós masszába kerül bele a szódabikarbónával elkevert és átszitált liszt. Sima állagú tésztát készítünk.
  3. A tésztát hűvös helyen egy napot pihentetjük.
  4. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk a kívánt alakzatokat.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. 170 fokon kb. 15 percig sütjük. Miután megsült és forró, felvert tojással megkenjük. Kedvünkre díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás