TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Mézeskalácsok Puha karácsonyi mézeskalács
Puha karácsonyi mézeskalács
Recept Puha karácsonyi mézeskalács
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   7.12.2020

Puha karácsonyi mézeskalács

Az ünnepek közeledtével ideje elővenni a klasszikus recepteket és átadni magunkat a hangulatnak, készülődésnek. A mézeskalács akár a karácsony szimbóluma is lehet, mert nálunk mindig szeretettel készült. Számos recept kering a családban, és igyekszem mindegyiket kipróbálni és elkészíteni. Ez az egyik kedvencem. Szerző: Akeber

45 perc
Elkészítés
14 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
125 g
margarin
190 g
porcukor
3 db
tojás
125 g
méz
1 kv. kanál5őrölt fahéj
1/2 kv. kanál
őrölt szegfűszeg
1 kv. kanál
szódabikarbóna
1 ev. kanál
kakaó
500 g
búzafinomliszt
1 ev. kanál
mézeskalács fűszerkeverék
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A puha margarint a porcukorral együtt habosra verjük. Egyenként beledolgozzuk a tojást, majd a mézet is.
  2. Hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, az őrölt fahéjat, a szegfűszeget és a kakaót. Ebbe az aránylag folyós masszába kerül bele a szódabikarbónával elkevert és átszitált liszt. Sima állagú tésztát készítünk.
  3. A tésztát hűvös helyen egy napot pihentetjük.
  4. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk a kívánt alakzatokat.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. 170 fokon kb. 15 percig sütjük. Miután megsült és forró, felvert tojással megkenjük. Kedvünkre díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása