Puha krumplis lepény fokhagymával és majoránnával

Maradt egy kis főtt krumpli, vagy sok a burgonya az éléskamrában? Akkor nosza, itt az ideje kipróbálni a puha krumplis lepényt! A tésztát sóval, jó sok zúzott fokhagymával és majoránnával ízesítettem. A kapott tésztából egy jó nagy bögre segítségével kiszaggattam a korongokat, amit aztán mindkét oldalán készre sütöttem. A pontos időben nem vagyok biztos, ez ránézésre ment, de hozzávetőlegesen oldalankén 2-2 perc

Hozzáadta:, 23.5.2019
Kategória: Főételek, Köretek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Puha krumplis lepény fokhagymával és majoránnával

Hozzávalók

5 dbnagyobb burgonya
1.5 bögreliszt (kb., 1 bögre = 250 ml)
1 db tojás
ízlés szerit fokhagyma (én 1 kisebb fejet használtam, kb. 6-7 gerezd)
1 ev. kanálmajoránna
ízlés szerint só

Elkészítés menete

  1. A burgonyát sós vízben, héjával együtt puhára főzzük.
  2. Leszűrjük, és amíg még meleg, a héját eltávolítjuk. A burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a sót, a zúzott fokhagymát, a tojást, majoránnát és a lisztet.
  3. Jó alaposan eldolgozzuk, akkor jó, ha a tészta sima. Az állagán tudunk javítani, pl. liszttel vagy tojással.
  4. A tésztát kinyújtjuk, egy nagyobb bögre segítségével korongokat szaggatunk ki belőle, amit serpenyőben, egy kevés olajon megsütünk (mindkét oldalát).

Forrás: Vaření a pečení s láskou