Puha, lágy csokis croissant

A puha, lágy csokis croissant nemcsak az állaga és a töltelék végett pompás és finom édesség, hanem azért is, mert több réteg, világos és kakaós tésztából készül. Nem egy gyors fogás, de megéri a fáradozást. A tölteléknek nutellát választottam, de ez ízlés dolga. Lekvárral, sűrű pudinggal ugyanolyan finom, mint pl. gyümölcsös vagy más csokoládés töltelékkel. Még melegében porcukorral megszórva tálalom. Szerző: jaja79

Hozzáadta:, 7.2.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Puha, lágy csokis croissant

Hozzávalók

Tészta:
700 gbúzafinomliszt
1 dbtojás
20 gfriss élesztő
250 mltej
4 ev. kanálolaj
180 gnatúr joghurt
2 ev. kanálkristálycukor
1/2 kv. kanál
2 ev. kanálkakaó
1 db citromhéja
Szükségünk lesz még:
200 gvaj
csokoládé vagy nutella

Elkészítés menete

  1. Egy kisebb tálba belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy evőkanál cukrot, egy evőkanál lisztet, majd felöntjük 100 ml tejjel.
  2. A maradék tejet, joghurtot és a tészta többi hozzávalóját (a kakaón kívül) egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd az egészet tészta állagúvá dolgozzuk. A tésztát félbe vágjuk, majd az egyik adaghoz hozzáadjuk a kakaót és elkeverjük. A tésztaadagokat letakarjuk és meleg helyen megkelesztjük.
  3. A megkelt tésztákat 6-6 részre osztjuk és legalább 10 percig pihentetjük. Minden egyes kis cipót kör alakúra nyújtunk. 3 világos és 3 kakaós tésztalapot felváltva egymásra teszünk, úgy, hogy minden egyes lapot puha vagy olvasztott vajjal megkenünk. A kapott réteges kört cikkekre vágjuk. A kis cikkek végére egy kanálnyi csokit vagy nutellát teszünk, majd a cikkeket felcsavarjuk.
  4. A croissantokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 200 fokon aranyszínűre sütjük. Miután megsült, porcukorral megszórjuk.