Puha, lágy vajas csiga kelt tésztából
Ez a tészta min a felhő, olyan lágy, olyan puha és olyan könnyű! Az alapja természetesen a kelt tészta, amit nem árt hosszan keleszteni. A kelt tésztát kis gombócokra osztottam, majd a gombócokból vékony kört formáztam, bevagdostam, felcsavartam, vajjal megkentem és megformáztam a csigákat. A lágy csigákat még tojássárgával megkentem, és már csak a sütés volt hátra. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 19.1.2020
Kategória: Péksütemények, Kelt tészta, Tészták
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
200 mllangyos tej
50 mlolaj
1 dbtojás
1 ev. kanálkristálycukor
1 kv. kanálsó
3 bögre (1 bögre = 200 ml)finomliszt
21 gélesztő vagy 1 csomag élesztőpor
vaj kenéshez
tojássárga kenéshez
- A tejet az olajjal, tojással, cukorral és sóval elkeverjük. Tálba szórjuk, hozzáadjuk az élesztőport és sima állagú tésztává gyúrjuk. Ha friss élesztővel dolgozunk, akkor az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, hozzáadjuk a cukrot és egy kanál lisztet, elkeverjük, felfuttatjuk, majd ezután keverjük el a hozzávalókat. A tészta akkor jó, ha már elválik az edény oldaától.
- Megjegyzés: a lisztet érdemes fokozatosan hozzáadni, és előfordul, hogy nem bögre, hanem 2 és fél bögre kell hozzá. Nekem az a tapasztalatom, hogy nem minden liszt képes ugyanannyi nedvességet felvenni.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Másloví šneci na celý plech pouze z 1 vajíčka.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Maslové slimáky na celý plech iba z 1 vajíčka.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Maślane ślimaki na całą blaszkę do pieczenia tylko z 1 jajka.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Butterschnecken – volles Blech mit nur einem Ei an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS