Puha lángos hűtött tésztából

Kicsit féltem a receptől, de azért adtam neki egy esélyt. A tészta szerintem klasszikus lángostészta, tojás nélkül, kevés élesztővel. Azzal a különbséggel, hogy a tésztát nem klasszikus módon kelesztettem, hanem zacskóba tettem, a zacskót a tésztából hűtőbe, majd másnap vettem ki belőle azt a mennyiséget, amit el szeretnék készíteni. A tészta akár egy hetet is kibírja a hűtőszekrényben, így akár mindig friss lángost tudunk készíteni.

Hozzáadta:, 4.4.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Sósak
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Puha lángos hűtött tésztából

Hozzávalók

500 mltej
250 gtejföl
1 kgbúzafinomliszt
30 gfriss élesztő
2 kv. kanál

Elkészítés menete

  1. Az élesztőt tejbe morzsoljuk, elkeverjük, felfuttatjuk.
  2. A felfuttatott élesztőt elkeverjük a többi hozzávalóval, majd addig dolgozzuk, amíg sima állagú tésztát nem kapunk.
  3. A tésztát zacskóba tesszük, lezárjuk (mondjuk csomóval). Hűtőszekrény tesszük és másnapig ott hagyjuk. Érdemes nagyobb zacskót használni, mert a tészta a hidegben is növekedni fog és el szeretnénk kerülni a zacskó kiszakadását.
  4. Másnap kivesszük a hűtőből, kisebb darabokat szaggatunk ki belőle, amiket bő, forró olajban készre sütünk. Először persze megformázzuk a lángosokat.
  5. Önmagában is nagyon finom pl. savanyú bableveshez, de fő fogásnak is tökéletes a klasszikus feltétekkel.