TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok Puha lekváros-porcukros szalagos fánk
Puha lekváros-porcukros szalagos fánk
Recept Puha lekváros-porcukros szalagos fánk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Anyukám úgy tanította, hogy a fánk akkor lesz a legpuhább, ha tej helyett egész egyszerűen vizet használunk. Sem tej, sem tejszín, csak víz. Anyukám tapasztalatára adva én is így készítettem el ezeket a rendkívül puha lekváros-porcukros szalagos fánkokat. A fánkok felét egész egyszerűen a pihentetés után olajban megsütöttem, a másik felének a közepére egy mélyedést készítettem, hogy legyen helye a finom lekvárnak. Szerző: Mineralka

TopPetra TopPetra    ·   2.8.2019

Puha lekváros-porcukros szalagos fánk

Anyukám úgy tanította, hogy a fánk akkor lesz a legpuhább, ha tej helyett egész egyszerűen vizet használunk. Sem tej, sem tejszín, csak víz. Anyukám tapasztalatára adva én is így készítettem el ezeket a rendkívül puha lekváros-porcukros szalagos fánkokat. A fánkok felét egész egyszerűen a pihentetés után olajban megsütöttem, a másik felének a közepére egy mélyedést készítettem, hogy legyen helye a finom lekvárnak. Szerző: Mineralka

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kg/rétesliszt
6 db/tojássárga
100 ml
növényi olaj
50 ml
rum
500 ml
víz
5 ev. kanál
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
42 g
élesztő

Szükségünk lesz még:

lekvár
porcukor
olaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta elkészítéséhez tésztagyúró robotgépet használtam. Az élesztőt langyos vízbe morzsoljuk, hozzáadunk egy kevés cukrot, felfuttatjuk. A felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót beletesszük a keverőtálba, a gép pedig tésztává dolgozza. A tésztát kendővel vagy konyharuhával lefedjük és meleg helyen egy órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát kinyújtjuk (vastagabbra), majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a korongokat. A korongokat még fél órát pihentetjük, majd bő zsiradékban mindkét felét aranyszínűre sütjük.
  3. A fánkokra egy-egy kanál lekvárt kanalazunk, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása