Puha lekváros-porcukros szalagos fánk

Hozzáadta: TopPetra, 2.8.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes főételek, Fánkok, Hús nélkül, Ebéd, Főétkezések, Farsang, Ünnepek
KÜLDÖTT KÉPEK
Anyukám úgy tanította, hogy a fánk akkor lesz a legpuhább, ha tej helyett egész egyszerűen vizet használunk. Sem tej, sem tejszín, csak víz. Anyukám tapasztalatára adva én is így készítettem el ezeket a rendkívül puha lekváros-porcukros szalagos fánkokat. A fánkok felét egész egyszerűen a pihentetés után olajban megsütöttem, a másik felének a közepére egy mélyedést készítettem, hogy legyen helye a finom lekvárnak. Szerző: Mineralka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 2.8.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes főételek, Fánkok, Hús nélkül, Ebéd, Főétkezések, Farsang, Ünnepek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 kg/rétesliszt
6 db/tojássárga
100 mlnövényi olaj
50 ml rum
500 mlvíz
5 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
42 gélesztő
Szükségünk lesz még:
lekvár
porcukor
olaj sütéshez
- A tészta elkészítéséhez tésztagyúró robotgépet használtam. Az élesztőt langyos vízbe morzsoljuk, hozzáadunk egy kevés cukrot, felfuttatjuk. A felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót beletesszük a keverőtálba, a gép pedig tésztává dolgozza. A tésztát kendővel vagy konyharuhával lefedjük és meleg helyen egy órát kelesztjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Starý rodinný recept na levné /žebrácke/ koblihy těsně před výplatou, které jsou měkoučké i druhý den.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Starý rodinný recept na lacné /žobrácke/ šišky tesne pred výplatou, ktoré sú mäkučké i druhý deň.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Ein altes Familienrezept für günstige und fluffige Berliner Pfannkuchen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS