Puha lekváros réteges

Ennek a receptnek a titka tényleg az egyszerűségében rejlik! Csak egy adag finom tésztára és lekvárra van szükség! A tészta puha, lágy, szaftos, nem száraz, a lekvár pedig magáért beszél! Emlékszem, gyerekkoromban anyukám csak sima piskótatésztát sütött, mi pedig a piskótát házi lekvárral kentük meg és úgy majszoltuk. Ez a recept ezeket az élményeket juttatja az eszembe! Szerző: Reny Naty A

Hozzáadta:, 6.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Puha lekváros réteges

Hozzávalók

4 dbtojás
200 gkristálycukor
100 mlolaj
50 mlcitromlé
1 csomagvanília ízű pudingpor
1 dbcitrom héja
100 mltej
200 grétesliszt
1 csomagvaníliacukor
1/2 csomagsütőpor
Szükségünk lesz még:
lekvár

Elkészítés menete

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, tejet, a citrom levét és a héját is.
  2. A lisztet elkeverjük a pudingporral és sütőporral, hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. Sütő méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
  4. 180 fokon 20-25 percig sütjük – sütés közben ellenőrizzük!
  5. Miután megsült, a tésztát 4 egyenlő részre vágjuk – felnégyeljük. A tésztalapokat lekvárral tapasztjuk össze.
  6. Tetejét porcukorral megszórjuk, felszeleteljük, tálaljuk.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL