TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Puha lekváros réteges
Puha lekváros réteges
Recept Puha lekváros réteges
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ennek a receptnek a titka tényleg az egyszerűségében rejlik! Csak egy adag finom tésztára és lekvárra van szükség! A tészta puha, lágy, szaftos, nem száraz, a lekvár pedig magáért beszél! Emlékszem, gyerekkoromban anyukám csak sima piskótatésztát sütött, mi pedig a piskótát házi lekvárral kentük meg és úgy majszoltuk. Ez a recept ezeket az élményeket juttatja az eszembe! Szerző: Reny Naty A

TopPetra TopPetra    ·   6.11.2019

Puha lekváros réteges

Ennek a receptnek a titka tényleg az egyszerűségében rejlik! Csak egy adag finom tésztára és lekvárra van szükség! A tészta puha, lágy, szaftos, nem száraz, a lekvár pedig magáért beszél! Emlékszem, gyerekkoromban anyukám csak sima piskótatésztát sütött, mi pedig a piskótát házi lekvárral kentük meg és úgy majszoltuk. Ez a recept ezeket az élményeket juttatja az eszembe! Szerző: Reny Naty A

35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
4 db
tojás
200 g
kristálycukor
100 ml
olaj
50 ml
citromlé
1 csomag
vanília ízű pudingpor
1 db
citrom héja
100 ml
tej
200 g
rétesliszt
1 csomag
vaníliacukor
1/2 csomag
sütőpor

Szükségünk lesz még:

lekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, tejet, a citrom levét és a héját is.
  2. A lisztet elkeverjük a pudingporral és sütőporral, hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. Sütő méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
  4. 180 fokon 20-25 percig sütjük – sütés közben ellenőrizzük!
  5. Miután megsült, a tésztát 4 egyenlő részre vágjuk – felnégyeljük. A tésztalapokat lekvárral tapasztjuk össze.
  6. Tetejét porcukorral megszórjuk, felszeleteljük, tálaljuk.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása