Puha lekváros réteges
Ennek a receptnek a titka tényleg az egyszerűségében rejlik! Csak egy adag finom tésztára és lekvárra van szükség! A tészta puha, lágy, szaftos, nem száraz, a lekvár pedig magáért beszél! Emlékszem, gyerekkoromban anyukám csak sima piskótatésztát sütött, mi pedig a piskótát házi lekvárral kentük meg és úgy majszoltuk. Ez a recept ezeket az élményeket juttatja az eszembe! Szerző: Reny Naty A
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 6.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
4 dbtojás
200 gkristálycukor
100 mlolaj
50 mlcitromlé
1 csomagvanília ízű pudingpor
1 dbcitrom héja
100 mltej
200 grétesliszt
1 csomagvaníliacukor
1/2 csomagsütőpor
Szükségünk lesz még:
lekvár
- A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, tejet, a citrom levét és a héját is.
- A lisztet elkeverjük a pudingporral és sütőporral, hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- Sütő méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
- 180 fokon 20-25 percig sütjük – sütés közben ellenőrizzük!
- Miután megsült, a tésztát 4 egyenlő részre vágjuk – felnégyeljük. A tésztalapokat lekvárral tapasztjuk össze.
- Tetejét porcukorral megszórjuk, felszeleteljük, tálaljuk.
Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vynikající řezy babeta.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS