Puha Morva kalács, ahogy a nagymamám készíti (tejszínes tésztával)

Recept Puha Morva kalács, ahogy a nagymamám készíti (tejszínes tésztával)

Hozzáadta: TopPetra, 4.5.2022

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Találtam egy fantasztikus receptet, amiről rögtön tudtam, hogy ki fogom próbálni. Morva kalács, cseh recept, jó sok túróval. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 4.5.2022

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

30 gfriss élesztő
1 evőkanálkristálycukor
100 mltej
120 gvaj
80 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
2 dbtojássárga
250 mlhabtejszín
500 gbúzafinomliszt
1/2 kávéskanál
1 dbtojás kenéshez

Túrós töltelék:

250 gtúró
1 dbtojás
50 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
2 evőkanálrétesliszt
50 gmazsola
1 dbcitrom - héja
lekvár kenéshez

Morzsa:

30 gkristálycukor
30 gvaj
40 grétesliszt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először a tésztához látunk hozzá. A tejet felmelegítjük, adunk hozzá egy kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg felfut.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a puha vajat, porcukrot, vaníliacukrot, tojássárgát, felvert habtejszínt és a csipet sót. Ráöntjük a felfuttatott élesztőt. Tésztává dolgozzuk, lefedjük, meleg helyen 45 percig pihentetjük.
  3. A túrót a tojással, cukorral, vaníliacukorra, citrom héjával, mazsolával elkeverjük.
  4. A morzsa hozzávalóit eldolgozzuk.
  5. A megkelt tésztát lisztes felületen kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. Mindegyikre teszünk egy adag túrós tölteléket, majd a túrót a tésztával becsomagoljuk. Golyót formázunk, olajjak kikent tepsire tesszük. A golyók közepére mélyedést nyomunk, felvert tojással megkenjük, a közepére teszünk egy kávéskanál lekvárt.
  6. A tetejét édes morzsával megszórjuk, 10 percig pihentetjük, majd 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás