Puha muffin krémtúrós krémmel

A muffin nagyon hálás desszert, mert sok-sok változata, ízesítése létezik. Nemcsak az ízekkel hanem a külalakjával, a díszítéssel és a színekkel is játszani tudunk. Legutóbb ezt a puha muffint készítettem el lágy krémtúrós krémmel. A krémtúrót boltban vásároltam, de ha nincs kéznél, akkor lágy túrós és vaníliás, főzés nélküli desszertkrém keverékéből is fantasztikus krém varázsolható.

Hozzáadta:, 29.10.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Puha muffin krémtúrós krémmel

Hozzávalók

Tészta:
210 gfinomliszt
110 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
1/2 csomagsütőpor
1 ev. kanálolvasztott vaj (de nem forró!)
10 ev. kanálolaj
8 ev. kanálfélzsíros tej
2 dbtojás
Töltelék:
200 ml33%-os habtejszín
125 gvaníliás krémtúró vagy lágy túró (amihez desszertkrémet adunl)
1/2 csomagfőzés nélküli vanília ízű desszertkrém (ha nem krémtúróval készítjük)
porcukor
szükség szerint tej

Elkészítés menete

  1. Egy tálba beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és elkeverjük.
  2. Egy másik tálban a tojást a vaníliacukorral habosra verjük, hozzáadunk 5 evőkanál tejet, 10 evőkanál olajat, beleöntjük az olvasztott vajat, majd hozzáadjuk a lisztet és jó alaposan elkeverjük. Ha a tészta túl sűrű, akkor a maradék 3 evőkanál tejjel hígíthatjuk, szükség szerint pedig még több tejet adhatunk hozzá.
  3. A muffin sütőformába beletesszük a kosárkákat, majd 2/3-ig megtöltjük a tésztával. 180 fokon 20 percig sütjük – a sütési idő hozzávetőleges, és a sütőtől is nagyban függ. A kész muffinokat kihűtjük.
  4. Miután a muffinok kihűltek, a tetejét levágjuk, krémmel megtöltjük (habzsák segítségével), majd visszahelyezzük a kis kalapot. A tetejét porcukorral megszórjuk, pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Krém: a krémtúrót elkezdjük verni a habtejszínnel és 1-2 evőkanál porcukorral. Addig dolgozzuk, amíg sűrű krémet nem kapunk. Én kézi robotgépet használtam. Ha nincs kéznél vaníliás krémtúró, akkor először a túrót eldolgozzuk a habtejszínnel és a cukorral, majd beleszórjuk a desszertkrémet. Szintén jó sűrű krémet kell, hogy kapjunk. Ha a krém nem elég sűrű, akkor egy kis főzés nélküli vaníliás desszertkrémet adhatunk hozzá.