Puha, pácolt csirkemell burgonyakörettel
A csirkemell, mivel nagyon kevés a zsírtartalma, ezért inkább a szárazabb húsok közé tartozik, mégis egy jó kis páccal ínycsiklandóan puha és ízletes étel készíthető belőle. A puha, pácolt csirkemell burgonyakörettel nálunk igazi különlegességnek számít, nemcsak a husi miatt, hanem azért is, mert a köret önmagában is isteni és laktató. Ha egy kiadós vacsorát vagy ebédet szeretnénk, akkor ez a fogás kitűnő választás.
KÜLDÖTT KÉPEK
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
1 kgcsirkemell
150 mltejföl
2 dbtojás
4 gerezdfokhagyma
1 ev. kanálőrölt pirospaprika
ízlés szerint só, bors
búzafinomliszt a beforgatáshoz
napraforgóolaj a sütéshez
Köret:
1 kgburgonya
1 dbvöröshagyma
50 gvaj
100 gfüstölt sajt
150 mltejföl
1 ev. kanálzsemlemorzsa
ízlés szerint só
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS