Puha, réteges kifli édes túrós töltelékkel

Recept Puha, réteges kifli édes túrós töltelékkel
KÜLDÖTT KÉPEK

A réteges tésztából készült kiflik egyik nagyon nagy előnye, hogy szinte bármilyen töltelékkel elkészíthető. A lágy, vajjal „összetapasztott”, kelt tésztából készült tésztalapok nagyon finomak, és ha sós változatot szeretnénk, akkor a vajhoz akár fokhagymát és zöldfűszert is keverhetünk. Most édes túrós tölteléket használtam. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 bögre = 200 ml

1 bögrelangyos víz
1 bögrelangyos tej
1 csomagszárított élesztő
1 ev. kanálkristálycukor
1 kv. kanál
1 dbtojásfehérje
1/2 bögreolaj
6 bögrebúzafinomliszt

Szükségünk lesz még:

150 gpuha vaj
200 gtúró + ízlés szerint porcukor
tojássárga kenéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalót tésztává dolgozzuk.
  2. Lefedjük és legalább egy órát kelesztjük. Amikor már a duplájára kelt, lisztes felületre tesszük, majd kisebb adagokat szaggatunk ki belőle. A kis adagokat kör alakúra nyújtjuk, a lehető legvékonyabbra.
  3. A vékony tésztalapot puha vajjal megkenjük, majd lefedjük egy másik tésztalappal. Ezt is megkenjük a vajjal, majd lefedjük a tésztalappal. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg az egész nagy adag tésztát ilyen módon fel nem dolgoztuk.
  4. Az így előkészített tésztát cikkekre vágjuk. A szélesebb végére rátesszük a túrós-porcukros tölteléket, majd felcsavarjuk. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojássárgával megkenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás