Puha, réteges kifli édes túrós töltelékkel

Hozzáadta: TopPetra, 23.4.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Előételek, falatkák, Péksütemények, Főétkezések
KÜLDÖTT KÉPEK
A réteges tésztából készült kiflik egyik nagyon nagy előnye, hogy szinte bármilyen töltelékkel elkészíthető. A lágy, vajjal „összetapasztott”, kelt tésztából készült tésztalapok nagyon finomak, és ha sós változatot szeretnénk, akkor a vajhoz akár fokhagymát és zöldfűszert is keverhetünk. Most édes túrós tölteléket használtam. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 23.4.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Előételek, falatkák, Péksütemények, Főétkezések
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 bögre = 200 ml
1 bögrelangyos víz
1 bögrelangyos tej
1 csomagszárított élesztő
1 ev. kanálkristálycukor
1 kv. kanál só
1 dbtojásfehérje
1/2 bögreolaj
6 bögrebúzafinomliszt
Szükségünk lesz még:
150 gpuha vaj
200 gtúró + ízlés szerint porcukor
tojássárga kenéshez
- Lefedjük és legalább egy órát kelesztjük. Amikor már a duplájára kelt, lisztes felületre tesszük, majd kisebb adagokat szaggatunk ki belőle. A kis adagokat kör alakúra nyújtjuk, a lehető legvékonyabbra.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS