Puha sajtos kifli
Akár tízóraira, akár nasinak, akár csak önmagában is tökéletes a puha sajtos kifli! A sajtos kifli alapja a lágy kelt tészta, amit addig kelesztünk, amíg kétszeresére nem növekszik. Ezután nem marad más hátra, mint kör alakúra nyújtani, cikkekre vágni, megszórni a sajttal, felcsavarni, tojással megkenni, magvakkal megszórni és készre sütni. Ha a kelesztési és pihentetési időt leszámítjuk, akkor gyorsan összeállítható. Jó étvágyat!
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 17.7.2019
Kategória: Péksütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Hozzávaló 32 kiflihez:
500 gfinomliszt
300 mltej
1 kv. kanálkristálycukor
70 mlolaj
2 kv. kanálsó
150 greszelt sajt
25 gfriss élesztő
köménymag, szezámmag szóráshoz
kevés olaj
1 dbtojás
- Elkészítjük a tésztát: a langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál lisztet és cukrot, elkeverjük és felfuttatjuk.
- A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, majd sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát lefedjük és meleg helyen legalább egy órát pihentetjük. Akkor jó, ha a tészta már duplájára kelt! Ha a tészta túl töménynek tűnik, akkor egy kevés tejjel javíthatunk az állagán.
- A megkelt tésztát négy részre osztjuk. Mindegyiket kör alakúra nyújtjuk, olajjal megkenjük, 8 cikkre vágjuk, reszelt sajttal megszórjuk, majd a széles felétől kezdőden felcsavarjuk.
- Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük, megszórjuk a magvakkal, majd további 15-20 percig pihentetjük.
- 200 fokon 20 percig sütjük. Jó étvágyat!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nadýchané sýrové rohlíky.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS