TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Sárgabarack Puha sárgabarackos kevert sütemény porcukorral
Puha sárgabarackos kevert sütemény porcukorral
Recept Puha sárgabarackos kevert sütemény porcukorral
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   25.2.2018

Puha sárgabarackos kevert sütemény porcukorral

Lehet, hogy a hozzávalóknál megadott porcukor mennyisége soknak tűnik, de nem kell félni, ez pontosan az a mennyiség, ami kell a puha sárgabarackos kevert sütemény elkészítéséhez. A kész sütemény nem lesz túl édes, szerintem pont olyan, amilyennek lennie kell. A sárgabarack használata nincs kőbe vésve, bátran használhatunk más gyümölcsöt: frisset, kompótot, befőttet, fagyasztottat… Szerző: Triniti

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
rétesliszt
400 g
porcukor
300 ml
tej
4 db
tojás
200 ml
olaj
1 csomag
sütőpor
1/2 kv. kanál
szódabikarbóna
sárgabarack
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az egész tojást, a tejet, olajat és a cukrot egységes masszává keverjük. Süteményes lapáttal dolgoztam, ami több időt vesz igénybe, de akár kézi robotgépet is használhatunk. Én az öreg klasszikus eszköznél maradtam :)
  2. Hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, eldolgozzuk, majd a tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük.
  3. Rátesszük a félbe vágott sárgabarackot, majd 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Mivel minden sütő más, a sütési idő függ a sütőtől is.
  4. Miután kihűlt, porcukorral megszórjuk és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása