Puha sárgabarackos kevert sütemény porcukorral
Lehet, hogy a hozzávalóknál megadott porcukor mennyisége soknak tűnik, de nem kell félni, ez pontosan az a mennyiség, ami kell a puha sárgabarackos kevert sütemény elkészítéséhez. A kész sütemény nem lesz túl édes, szerintem pont olyan, amilyennek lennie kell. A sárgabarack használata nincs kőbe vésve, bátran használhatunk más gyümölcsöt: frisset, kompótot, befőttet, fagyasztottat… Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 25.2.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Kevert sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
500 grétesliszt
400 gporcukor
300 mltej
4 dbtojás
200 mlolaj
1 csomagsütőpor
1/2 kv. kanálszódabikarbóna
sárgabarack
- Az egész tojást, a tejet, olajat és a cukrot egységes masszává keverjük. Süteményes lapáttal dolgoztam, ami több időt vesz igénybe, de akár kézi robotgépet is használhatunk. Én az öreg klasszikus eszköznél maradtam :)
- Hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, eldolgozzuk, majd a tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük.
- Rátesszük a félbe vágott sárgabarackot, majd 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Mivel minden sütő más, a sütési idő függ a sütőtől is.
- Miután kihűlt, porcukorral megszórjuk és tálaljuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS