TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Puha sertésszelet rizzsel
Puha sertésszelet rizzsel
Recept Puha sertésszelet rizzsel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   27.5.2019

Puha sertésszelet rizzsel

Mivel nem volt elég időm töltött sertéshúst készíteni, inkább maradtam ennél a változatnál. Sertéslapockát használtam, amit szépen kiklopfoltam, sóztam és borsoztam, megpirítottam, majd a jó fűszeres lében kuktában puhára főztem. A főzőlevet liszttel sűrítettem, az ízt pedig szójaszósszal, csemegeuborkával és főtt tojással ízesítettem. A kész, puha sertésszeleteket rizzsel tálaltam. Szerző: Danka

30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
sertéslapocka
húsleves kocka
virsli
angolszalonna
csemegeuborka
búzafinomliszt
főtt tojás
só, bors
szójaszósz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sertéshúst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd mindkét oldalát kevés zsiradékon, forró serpenyőben megpirítjuk.
  2. A megpirított sertésszeleteket kuktába tesszük, annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje, hozzáadjuk a leveskockát, ízlés szerint még sózzuk, hozzáadjuk a felkarikázott virslit, a felcsíkozott szalonnát, a felszeletelt csemegeuborkát. Lefedjük és puhára főzzük (kb. 20 perc).
  3. A húst kivesszük a kuktából, egy kevés húslében csomómentesre keverjük a lisztet, visszaöntjük a kuktába, pár percig főzzük, végül hozzáadjuk a kockára vágott főtt tojást. Sóval, borssal és szójaszósszal ízesítjük.
  4. Visszatesszük a hússzeleteket. Rizzsel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása