Puha sertésszelet rizzsel
Mivel nem volt elég időm töltött sertéshúst készíteni, inkább maradtam ennél a változatnál. Sertéslapockát használtam, amit szépen kiklopfoltam, sóztam és borsoztam, megpirítottam, majd a jó fűszeres lében kuktában puhára főztem. A főzőlevet liszttel sűrítettem, az ízt pedig szójaszósszal, csemegeuborkával és főtt tojással ízesítettem. A kész, puha sertésszeleteket rizzsel tálaltam. Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
sertéslapocka
húsleves kocka
virsli
angolszalonna
csemegeuborka
búzafinomliszt
főtt tojás
só, bors
szójaszósz
- A sertéshúst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd mindkét oldalát kevés zsiradékon, forró serpenyőben megpirítjuk.
- A megpirított sertésszeleteket kuktába tesszük, annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje, hozzáadjuk a leveskockát, ízlés szerint még sózzuk, hozzáadjuk a felkarikázott virslit, a felcsíkozott szalonnát, a felszeletelt csemegeuborkát. Lefedjük és puhára főzzük (kb. 20 perc).
- A húst kivesszük a kuktából, egy kevés húslében csomómentesre keverjük a lisztet, visszaöntjük a kuktába, pár percig főzzük, végül hozzáadjuk a kockára vágott főtt tojást. Sóval, borssal és szójaszósszal ízesítjük.
- Visszatesszük a hússzeleteket. Rizzsel tálaljuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS