Puha tejes péksütemény
A puha, lágy, tejes tésztából készült péksüteménynek több trükkje is van. Az egyik, hogy a megkelt tésztából megformázott cipókat, kifliket, kenyérkéket forrásban lévő sós vízbe teszem egy percre. A másik trükk, hogy az így „előfőzött” finomságokat egy bögre hideg vízzel együtt sütöm. A végeredmény magáért beszél! Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 31.7.2020
Kategória: Péksütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
700 gbúzafinomliszt
250 mllangyos tej
250 mlmeleg víz
1 kv. kanálsó
1 kv. kanálkristálycukor
20 golvasztott vaj
10 gszárított élesztő
1/2 kv. kanálszódabikarbóna
- Sima állagú tésztát gyúrunk, lefedjük és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
- A tésztát lisztes felületre tesszük, megformázzuk a kifliket, cipókat, bagaetteket vagy kenyeret. Sós vizet forralunk, majd a forró vízbe egy percre beletesszük az előkészített péksüteményeket. Ezután kivesszük az edényből és éles késsel ízlés szerint bevagdoshatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Fantastické mléčné pečivo, které je měkké i třetí den po upečení.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS