Puha tejfölös szelet

Nagymamám nagyon sokszor készített nekünk aludttejes szeletet. Sőt, amikor a friss tejet félretette, nemcsak az aludttejből, hanem a tejfölből is pompás édességeket tudott készíteni. Bár én házi aludttejet nem készítek, azért én is próbálkozok a jól bevált receptekkel. A kefires szelet mellett ez a nagyon puha tejfölös szeletet is gyakran készítem. Nem kell rá semmilyen krém, csupán a kész tésztát lekvárral megkenem, darált dióval (esetleg kókuszreszelékkel) megszórom. Gyerekkorom ízeit juttatja eszembe! Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 8.4.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Puha tejfölös szelet

Hozzávalók

250 mltejföl
2 dbtojás
1 bögrekristálycukor
2 bögrerétesliszt
1,5 bögretej
2 ev. kanálolaj
2 ev. kanálkakaó
1 kv. kanálőrölt fahéj
1 dbsütőpor
csipet só
lekvár kenéshez
darált dió vagy kókuszreszelék szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A tojást a cukorral habossá verjük, hozzáadjuk a tejfölt, végül az olajat és a tejet. Minden egyes hozzávaló hozzáadása után jó alaposan eldolgozzuk.
  2. A tészta száraz hozzávalóit tálba tesszük és elkeverjük: a lisztet, kakaót, fahéjat, sütőport és a sót. Ha azt szeretnénk, hogy a tészta vastagabb, nagyobb egyen, akkor egy kávéskanálnyi szódabikarbónát is tehetünk hozzá. Az elkevert száraz hozzávalókat beledolgozzuk a tojásos-habos keverékbe.
  3. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, 170 fokra előmelegített sütőben 25 percig süjtük.
  4. Miután megsült, lekvárral megkenjük, darált dióval vagy kókuszreszelékkel megszórjuk.