Puha túrós szelet

Recept Puha túrós szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

A puha túrós szeletet nemcsak a finom túrós-pudingos krém teszi igazán különlegessé, hanem az alapját képező világos és kakaós tészta is. Az ízek rendkívül jól harmonizálnak, a tetején a csokoládés-tejfölös krém pedig még finomabbá teszi. Igaz ünnepi sütemény, ami minden alkalomra tökéletes. A kisebb családi összejövetelek alkalmával is gyorsan elfogy a tepsiből. Gyakran az az érzésem, hogy ebből a finomságból egyenesen két tepsivel kell készítenem. Szerző: Marta

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

2 dbtojás
1 bögrekristálycukor
1/2 bögreolaj
2 bögrebúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
1 bögretej
1 ev. kanálkakaó

Krém:

1/2 ltej
2 csomagvaníliapuding
5 ev. kanálkristálycukor
250 gvaj
500 gtúró

Öntet:

400 mltejföl
1 táblacsokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást, a cukrot, az olajat, a lisztet, a sütőport, a vaníliacukrot és a tejet alaposan eldolgozzuk. Amikor már sima állagú tésztát kaptunk, a tésztát két részre osztjuk, majd az egyik adaghoz hozzákeverjük a kakaót.
  2. A világos tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsire tesszük. Nem kell egyenletesen, lényegében „sakktábal” szerűen, majd a világos tésztakupacok közé tesszük a barna, kakaós tésztát. Az sem baj, ha a tészta összefolyik.
  3. 180 fokon előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
  4. Krém: a tejből, pudingporból és cukorból sűrű pudingot főzünk, amíg még forró, beledolgozzuk a puha vajat és a túrót.
  5. A krémet rátesszük a kihűlt tésztára.
  6. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk és simára keverjük a tejföllel. Az öntetet ráöntjük a sütemény tetejére, kihűtjük, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük (vagy addig, amíg a csokiöntet meg nem köt).
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás