Puha vajas karácsonyi csillagok

Recept Puha vajas karácsonyi csillagok
KÜLDÖTT KÉPEK

A linzer mellett a másik nagyon bevált tésztám a kicsit vajasabb tészta, miből ezeket a pompás, puha vajas karácsonyi csillagokat készítettem. A tésztát könnyű formázni, nem ragad, nem tapad, könnyű belőle kiszaggatni a kis csillagokat, és nagyjából 10 perc alatt meg is sülnek. A folytatás már klasszikus: lekvárral összetapasztjuk őket, a pontot az „i„-re pedig a porcukor teszi fel. Szerintem megéri kipróbálni.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 kgbúzafinomliszt
400 gkristálycukor
4 dbtojás
2 csomagsütőpor
500 gvaj
1 dbcitrom
lekvár

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a kisebb kockára vágott vajat is. Beletesszük a citrom reszelt héját, majd beleöntjük a levét is.
  2. Sima állagú tésztává gyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Ezt követően a tésztát kinyújtjuk, és kivágjuk belőle a formákat. A kis formákat (csillagokat) sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. 200 fokon kb. 10 percig sütjük.
  5. Miután megsült, kivesszük a sütőből és kihűtjük. A formákat lekvárral összetapasztjuk, porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás