Házi vajas croissant
Hozzáadva: 4.4.2019
Ha van néhány szabad óránk és kreatív ötleteinket a konyhában szeretnénk kiélni, akkor élek egy javaslattal: készítsétek el a házi vajas croissantot! Az elkészítését már előző nap el kell kezdeni, ugyanis ekkor gyúrjuk össze a réteslisztből készült tésztát, amit legalább egy éjszakán át becsomagolva, hűtőben pihentetünk. Másnap erre az alapra kerül rá a vajas réteg, majd következik a hajtogatás, pihentetés, végül a sütés. Jó étvágyat!
Előkészítés 360 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Puha háromszögek fokhagymás vajjal és sajttal
Hozzáadva: 18.2.2017
A házi kelt tészta finomabbnál finomabb édességek és sós harapnivalók elkészítésre is alkalmas. A mostani választásom a puha háromszögekre esett fokhagymás vajjal és sajttal. A péksütemény alapja a házi kelt tészta, amit vékonyra nyújtottam, a fokhagymás vajjal megkentem (nem spóroltam a fokhagymával), sajttal megszórtam, feltekertem, díszítettem, végül megsütöttem. Már az illata is mesés. Aki szereti a fokhagymát az mindenképp próbálja ki ezeket a háromszögeket. A gyerekek és a férjem is lecsaptak rá, és még a morzsákat is felcsipegették a tányérról.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Csavart kifli tejfölös kelt tésztából, kelesztés nélkül
Hozzáadva: 29.4.2017
Pihe-puha töltött finomság, amit sósan és édesen is el lehet készíteni. A csavart kifli finom tejfölös tésztából készül, és az elkészítés során a kelesztés kihagyásával legalább 1 órát tudok spórolni. A tészta természetesen felfuttatott élesztővel készül, de rögtön kinyújtom, cikkekre vágom, megtöltöm és felcsavarom. A csavart kifli tejfölös kelt tésztából, kelesztés nélkül végtelenül finom, ráadásul a tésztájával is könnyű dolgozni, nem ragad. Most Nutellával és lekvárral töltöttem, de legközelebb sajtos-szalámis töltelékkel készítem.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Pompás túrós batyuk
Hozzáadva: 8.12.2018
Ezeknek az édes falatoknak egyszerűen nem lehet ellenállni! Nem mondom, hogy nem időigényes az elkészítése, de szerintem szórakoztató, a végeredmény pedig egyszerűen fenséges! A pompás túrós batyut nemcsak a kelt tészta és édes töltelék teszi ellenállhatatlanná, hanem a szilvalekvár és az édes morzsa a tetején is. A túrós töltelékbe ízlés szerint mazsolát is tehetünk, sőt, akár rummal is ízesíthetjük. Szerző: Mineralka
Előkészítés 110 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE