TopReceptek.hu Péksütemények Puha vajas kifli, még a kezdők is megbirkóznak vele
Puha vajas kifli, még a kezdők is megbirkóznak vele
Recept Puha vajas kifli, még a kezdők is megbirkóznak vele
TopPetra TopPetra    ·   8.5.2022

Puha vajas kifli, még a kezdők is megbirkóznak vele

Ha még nem próbáltatok házi péksüteményt készíteni, akkor érdemes ezzel az egyszerű recepttel kezdeni. Belül puha, kívül ropogós, finom illatos. Szerző: Triniti

60 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
rétesliszt
500 g
búzafinomliszt
1 evőkanál
kristálycukor
2 kávéskanál
700 ml
víz
8 evőkanál
olvasztott vaj
1 kocka
élesztő
tojássárga kenéshez
vaj kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojássárgán és a kenéshez szánt vajon kívül mindent eldolgozunk. Az élesztőt külön nem kell felfuttatni. A sima állagú tésztát lefedjük, meleg helyen egy órát kelesztjük. Az egyetlen dolog, amit érdemes fokozatosan hozzáadni, az a liszt – adjuk hozzá a felét, majd amikor szükséges, akkor még adhatunk hozzá. Sok függ a liszt minőségétől.
  2. A megkelt tésztából 2 golyót formázunk, ezeket kör alakúra nyújtjuk, majd mindegyiket cikkekre vágjuk.
  3. Olvasztott vajjal megkenjük, felcsavarjuk, megformázzuk a kifliket, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Felvert tojássárgával megkenjük, 10 percig pihentetjük.
  4. A pihentetés után 200 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása