Puha vajas kifli, még a kezdők is megbirkóznak vele

Recept Puha vajas kifli, még a kezdők is megbirkóznak vele

Hozzáadta: TopPetra, 8.5.2022

Kategória: Péksütemények

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Puha vajas kifli, még a kezdők is megbirkóznak vele

Ha még nem próbáltatok házi péksüteményt készíteni, akkor érdemes ezzel az egyszerű recepttel kezdeni. Belül puha, kívül ropogós, finom illatos. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Puha vajas kifli, még a kezdők is megbirkóznak vele

Hozzáadta: TopPetra, 8.5.2022

Kategória: Péksütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 grétesliszt
500 gbúzafinomliszt
1 evőkanálkristálycukor
2 kávéskanál
700 mlvíz
8 evőkanálolvasztott vaj
1 kockaélesztő
tojássárga kenéshez
vaj kenéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgán és a kenéshez szánt vajon kívül mindent eldolgozunk. Az élesztőt külön nem kell felfuttatni. A sima állagú tésztát lefedjük, meleg helyen egy órát kelesztjük. Az egyetlen dolog, amit érdemes fokozatosan hozzáadni, az a liszt – adjuk hozzá a felét, majd amikor szükséges, akkor még adhatunk hozzá. Sok függ a liszt minőségétől.
  2. A megkelt tésztából 2 golyót formázunk, ezeket kör alakúra nyújtjuk, majd mindegyiket cikkekre vágjuk.
  3. Olvasztott vajjal megkenjük, felcsavarjuk, megformázzuk a kifliket, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Felvert tojássárgával megkenjük, 10 percig pihentetjük.
  4. A pihentetés után 200 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás