TopReceptek.hu Péksütemények Puha vajas kiflik
Puha vajas kiflik
Recept Puha vajas kiflik
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A házi péksütemények verhetetlenek, és ennek ékes bizonyítéka a puha vajas kifli! Az elkészítése nagyon egyszerű, és ami a csavar, hogy a vaj nem a tésztába kerül, hanem már a megkelt, kinyújtott és cikkekre vágott tésztát kenem meg vele. Kvázi mintha kenyeret kennék. A tetejét tojással kennem meg és magvakkal szórom meg. Lehet ez szezámmag, lenmag, köménymag, de akár mák is. Szerző: Jaja

TopPetra TopPetra    ·   24.9.2018

Puha vajas kiflik

A házi péksütemények verhetetlenek, és ennek ékes bizonyítéka a puha vajas kifli! Az elkészítése nagyon egyszerű, és ami a csavar, hogy a vaj nem a tésztába kerül, hanem már a megkelt, kinyújtott és cikkekre vágott tésztát kenem meg vele. Kvázi mintha kenyeret kennék. A tetejét tojással kennem meg és magvakkal szórom meg. Lehet ez szezámmag, lenmag, köménymag, de akár mák is. Szerző: Jaja

90 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 kg
rétesliszt
2 ev. kanál
kristálycukor
4 kv. kanál
élesztőpor
7 ev. kanál
olaj
csipet só
700 ml
langyos víz
250 g
puha vaj
1 db
tojás kenéshez
magvak szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
90 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A vajat, tojást és magvakat leszámítva mindent tálba teszünk és alaposan eldolgozunk. Sima állagú tésztát kapunk, amit legalább 1 órát lefedve, meleg helyen kelesztünk.
  2. A megkelt tésztát kör alakúra formázzuk, majd cikkekre vágjuk. Minden egyes cikket puha vajjal megkenünk, majd a vajas cikkeket felcsavarjuk – a szélesebb végénél kezdjük. Az így kapott kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. Felvert tojással megkenjük, magvakkal megszórjuk.
  4. 200 fokon aranyszínűre sütjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása