Puha vajas kiflik

A házi péksütemények verhetetlenek, és ennek ékes bizonyítéka a puha vajas kifli! Az elkészítése nagyon egyszerű, és ami a csavar, hogy a vaj nem a tésztába kerül, hanem már a megkelt, kinyújtott és cikkekre vágott tésztát kenem meg vele. Kvázi mintha kenyeret kennék. A tetejét tojással kennem meg és magvakkal szórom meg. Lehet ez szezámmag, lenmag, köménymag, de akár mák is. Szerző: Jaja

Hozzáadta:, 24.9.2018
Kategória: Péksütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Puha vajas kiflik

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 kgrétesliszt
2 ev. kanálkristálycukor
4 kv. kanálélesztőpor
7 ev. kanálolaj
csipet só
700 mllangyos víz
250 gpuha vaj
1 dbtojás kenéshez
magvak szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A vajat, tojást és magvakat leszámítva mindent tálba teszünk és alaposan eldolgozunk. Sima állagú tésztát kapunk, amit legalább 1 órát lefedve, meleg helyen kelesztünk.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  2. A megkelt tésztát kör alakúra formázzuk, majd cikkekre vágjuk. Minden egyes cikket puha vajjal megkenünk, majd a vajas cikkeket felcsavarjuk – a szélesebb végénél kezdjük. Az így kapott kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. Felvert tojással megkenjük, magvakkal megszórjuk.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  4. 200 fokon aranyszínűre sütjük. Jó étvágyat!