TopReceptek.hu Péksütemények Puha vajas kiflik
Puha vajas kiflik
Recept Puha vajas kiflik
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   24.9.2018

Puha vajas kiflik

A házi péksütemények verhetetlenek, és ennek ékes bizonyítéka a puha vajas kifli! Az elkészítése nagyon egyszerű, és ami a csavar, hogy a vaj nem a tésztába kerül, hanem már a megkelt, kinyújtott és cikkekre vágott tésztát kenem meg vele. Kvázi mintha kenyeret kennék. A tetejét tojással kennem meg és magvakkal szórom meg. Lehet ez szezámmag, lenmag, köménymag, de akár mák is. Szerző: Jaja

90 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 kg
rétesliszt
2 ev. kanál
kristálycukor
4 kv. kanál
élesztőpor
7 ev. kanál
olaj
csipet só
700 ml
langyos víz
250 g
puha vaj
1 db
tojás kenéshez
magvak szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat, tojást és magvakat leszámítva mindent tálba teszünk és alaposan eldolgozunk. Sima állagú tésztát kapunk, amit legalább 1 órát lefedve, meleg helyen kelesztünk.
  2. A megkelt tésztát kör alakúra formázzuk, majd cikkekre vágjuk. Minden egyes cikket puha vajjal megkenünk, majd a vajas cikkeket felcsavarjuk – a szélesebb végénél kezdjük. Az így kapott kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. Felvert tojással megkenjük, magvakkal megszórjuk.
  4. 200 fokon aranyszínűre sütjük. Jó étvágyat!

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Receptgyűjtemények

Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül

Több gyűjtemény
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept