TopReceptek.hu Húsételek Pulykahús Pulykafasírt luxus paradicsomos-paprikás mártásban
Pulykafasírt luxus paradicsomos-paprikás mártásban
Recept Pulykafasírt luxus paradicsomos-paprikás mártásban
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.6.2023

Pulykafasírt luxus paradicsomos-paprikás mártásban

A paradicsomos húsgolyók felújított változata. Az ízvilág szerintem tökéletes. Sertéshús helyett pulykahúst használtam, a mártásba pedig több zöldség került.

30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
darált pulykacomb
1 db
tojás
1/2 bögre
rizs
1 db
vöröshagyma
1 evőkanál
szójaszósz
3 evőkanál
zsemlemorzsa
ízlés szerint
ízlés szerint
őrölt bors
3 gerezd
fokhagyma
2 db
paprika (halvány sárga)
1 db
paradicsom
500 ml
paradicsompüré
2 db
babérlevél
5-6 db
szegfűbors
ízlés szerint
olj
sűrítéshez
búzafinomliszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A rizst előfőzzük. Majdnem puhára, de kell benne maradnia egy kis keménységnek.
  2. A darált húst elkeverjük a tojással, aprított vöröshagyma felével, zúzott fokhagymával, zsemlemorzsával, sóval, szójaszósszal, őrölt borssal és az előfőzött rizzsel.
  3. A vöröshagyma másik felét elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és a szeletelt paradicsomot. Nagyjából 300-400 ml paradicsompürével felöntjük. Szegfűborssal, őrölt borssal, babérlevéllel ízesítjük. A mártást felforraljuk.
  4. Amikor a mártás már fortyog, beletesszük a húsos masszából formázott golyókat. A húsgolyókat nagyjából fél órát főzzük.
  5. Amikor a húsgolyók megfőttek, kivesszük őket a mártásból, a mártást pedig leturmixoljuk. Ízlés szerint liszttel sűrítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása